Визнані майстри передавали малечі секрети виготовлення традиційних ляльок! (ФОТО)

З найрізноманітніших матеріалів: ниток і полотна, паперу, дерева й навіть із тіста....  

 

Сьогодні, 29 травня, на території обласного краєзнавчого музею яскраве та пізнавальне свято для дітей організували управління культури і Служба у справах дітей Закарпатської ОДА.

Це не вперше два відомства спільно організовують веселе дозвілля для дітей, які цього особливо потребують. Приміром, не так давно, напередодні Великодня проводили напрочуд цікавий для малечі майстер-клас із писанкарства, зараз же – на зустріч Міжнародному дню захисту дітей – вирішили влаштувати майстер-клас із виготовлення ляльок.

1

До процесу залучили знаних у цій справі майстрів, котрі радо поділилися з малечею секретами виготовлення традиційних ляльок із найрізноманітніших матеріалів: ниток і полотна, паперу, дерева й навіть із тіста.  

Між тим – дітлахів веселими піснями, танцями й іграми розважали артисти Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

Загалом, участь у святкуванні взяли більш, як півсотні дітей із усієї області. Це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, вихованці будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також ті, які перебувають у притулку для дітей і центрі соціально-психологічної реабілітації, – розповіла начальник Служби у справах дітей Закарпатської ОДА.

2

"На превеликий жаль, не всім дітям поталанило зустріти свято в мирі. Внаслідок окупації Криму та бойових дій на Сході України порушені права майже мільйона українських дітей: право на освіту, охорону здоров’я, зрештою – право на безтурботне, щасливе дитинство. – каже Світлана Якімеліна. – Сьогодні ми прагнули не просто розважити цих діток, але й учергове наголосити, що ми повинні цінувати мир і з усієї душі бажати його всім українським дітям, усій Україні".

3

Відповідними побажаннями українською, російською та угорською мовами діти розмалювали повітряні кульки і дружно випустили їх у безхмарну блакить.

За тим, на учасників чекали святковий обід, екскурсії музеєм, а ще – солодкі подарунки та сувенірні футболки, прикрашені орнаментом. Авторські іграшки діти теж забрали з собою на згадку про свято, повідомили в Управлінні культури Закарпатської ОДА.

4

6

5

7

8

9

10

11

12

14

Управління культури Закарпатської ОДА

 

29 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів