До зникнення бюлетнів на виборах мера Мукачева причетна закарпатська міліція

Заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль переконаний у тому, що до викрадання бюлетнів після виборів мера Мукачева навесні 2004 роки причетна закарпатська міліція.

 

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Ки?ві. За його словами, "у тому, що причетні до викрадання бюлетнів працівники закарпатської міліції, у мене сумнівів ніяких нема?".

Як відзначив Москаль, та особа (чоловік без постійного місця проживання), про затримання якого заявляли раніше, сказав, що для того, щоб він узяв провину на себе і признався в причетності до викрадання бюлетенів, співробітники міліції дали йому 1000 доларів.

Нагаду?мо, що 18 квітня 2004 року в Мукачево відбулися повторні вибори міського голови. Основними конкурентами були кандидат від "Нашої України" Віктор Балога і підтримуваний СДПУ(О) Ернест Нусер. За даними "Нашої України", на виборах переміг Балога - розрив в голосах з Нусером складав 5,5 тисячі. Проте територіальна виборча комісія оголосила рішення про перемогу Нусера, причому з відривом в 5 тисяч голосів.

Наступного дня після виборів двері приміщення, де зберігалися бюлетні і протоколи з виборчих ділянок, були зламані невідомими, а вся документація - викрадена.

10 червня 2004 року на брифінгу тодішній міністр внутрішніх справ Микола Білоконь заявив, що виконавця викрадання бюлетнів співробітники міліції затримали за здійснення іншого злочину, а потім взнали, що він причетний до цього злочину. Як відзначив Білоконь, затриманий заявив, що за викрадання бюлетенів йому обіцяли винагороду, але хто саме, він нібито не зна?. Крім того, за словами Білоконя, затриманий вказав місце, куди він разом з товаришем викинули викрадені документи. Другий учасник злочину, за словами тодішнього міністра, помер - за деякою інформаці?ю, від туберкульозу.

23 грудня 2004 року Мукачівський районний суд визнав недійсними вибори міського голови 18 квітня і відновив на посаді мера Василя Пітьовку.

[i]"Подробиці"[/i]

 

11 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів