Різьбяр Андрій Пузакулич працює над скульптурою Верховинця (ФОТО, ВІДЕО)

Крім Верховинця, краян радуватиме ще й Верховинка, а також дві фігури на релігійну тематику.

 

Кожного дня впродовж місяця березняни із захопленням спостерігають за створенням дерев’яної скульптури на центральній вулиці селища. Думають-гадають, що ж це за умілець так вправно і легко працює, і чия постать буде увіковічена у дереві у нашому райцентрі?..

Знайомимося.. Андрій Пузакулич – художник, різьбяр, майстер високого рангу із сусіднього райцентру Перечина. Член незалежної спілки художників імені Антона Кашшая. Приймає активну участь у місцевих, обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках. З 2009 року у м.Києві у арт-салоні "Галерея Гамма"експонуютьсяйого авторські твори, яких у нього нараховується уже біля 300 робіт. Створює високохудожні дерев’яні скульптури на різну тематику Його роботи є у приватних колекціях Росії, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, США, Угорщини та України.

«Скульптура із дерева,- розповідає різьбяр,- вважається одним із найскладніших видів образотворчого мистецтва. Майстер, який працює із деревом, повинен не тільки досконало володіти технікою різьби, заздалегідь уявляти собі найбільш вигідні зорові перспективи свого творіння, а й мати знання у суміжних областях, безпосередньо не пов’язаних з роботою творця.Адже дерево розбухає від надлишку атмосферної вологи, жолобиться в сухому приміщенні, темніє і розтріскується на сонці. Один невірний дотик різця загрожує появою відколу, а це може безповоротно згубити майбутній витвір.»

«Дерев’яні скульптури є актуальними у всі часи, - веде далі розмову майстер. - Ідея створення у Великому Березному дерев’яних скульптур належить селищному голові Богдану Кирлику, який і запропонував мені співпрацю. За задумом до початку осені має бути виконано 4 монументальні скульптури. Зараз закінчую роботу над постаттю Верховинця. Згодом до нього приєднається і Верховинка. А ще дві скульптури планується виконати на релігійну тематику. Усі фігури покриються спеціальними матеріалами і вони виглядатимуть ще більш презентабельно, милуватимуть око березнян багато років.»

Андрій Пузакулич зауважив, що подібних скульптур немає ні в одному із райцентрів Закарпатської області. Унікальні дерев’яні фігури стануть окрасою і гордістю Великого Березного і сподівається будуть пов'язані з історією нашого селища.

Великоберезнянці не приховують того, що захоплені вмілою роботою майстра. Постать Верховинця, увіковічена Андрієм Пузакуличем – справжній витвір мистецтва, майстерно витесаний різцем скульптора, створений за допомогою важкої праці, інформує "Березний онлайн".

 

14 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів