Україна стала членом Егмонтської групи

Егмонтська група, яка об’єднує фінансові розвідки різних країн світу, на 12-му пленарному засіданні, що проходить на острові Гернсі, Великобританія, прийняла до свого складу Державний департамент фінансового моніторингу України, повідомляють Українські Новини.

 

"Кабінет Міністрів одержав повідомлення, що Україна стала повноправним членом міжнародної організації підрозділів фінансових розвідок - групи "Егмонт", - повідомив прес-секретар міністра фінансів Миколи Азарова Віталій Лук?яненко.

Члени групи проголосували за прийняття України до складу організації одностайно.

Одночасно з Україною Егмонтська група прийняла ще 9 країн. Таким чином, загальна кількість членів організації збільшилася до 94.

Державний департамент фінансового моніторингу розрахову?, що доступ до інформаційної бази Егмонтської групи після вступу до організації розширить можливості виявлення сумнівних фінансових операцій.

Зазначимо, що в жовтні 2003 року правовий комітет Егмонтської групи рекомендував організації прийняти до складу Держдепартамент фінансового моніторингу України в червні 2004 року.

Егмонтська група була створена в червні 1995 року з ініціативи фінансових розвідок Бельгії і Сполучених Штатів для боротьби з незаконними фінансовими операціями.

Держдепартамент фінансового моніторингу створений указом Президента Леоніда Кучми в січні 2002 року при Міністерстві фінансів для відстеження сумнівних фінансових операцій і боротьби з відмиванням грошей.

 

24 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів