Як захисників Дебальцева - бійців легендарної 128-ої - «кинула» держава (ВІДЕО)

Уже чотири місяці військові намагаються отримати обіцяні Кабміном 1000 гривень добових.

 

Бійці бригади із Закарпаття із зими не можуть отримати обіцяні Кабміном 1000 гривень добових. У проблемі пробують розібратися волонтери. Але ось уже четвертий місяць - безрезультатно. Про це йдеться у сюжеті закарпатської журналістки Марини Коваль на телеканалі "Інтер".

Ми зустрілися з солдатом бригади, яка зараз перебуває на Закарпатті. Своє обличчя він не хоче показувати - на цьому тижні повертається на фронт. Зимові свята він провів на передовій в АТО. Спочатку воював біля Нікішиного, потім у Новій Орлівці. А 18 лютого, після жорстоких боїв - відступ з Дебальцева. Для підтримки бойового духу командування обіцяло солдатам виплатити "бойові" - по тисячі гривень добових.

З Дебальцева важкий був виїзд. Багато стріляли мінометами, багато втрат було техніки, важко було виїжджати. Ну і обіцяли нам добові, по 1000 гривень, а коли, що, як - ніхто не знає, воно все в повітрі висить. Обіцяють одне, а роблять інше ", - говорить боєць.

Волонтери, які опікають закарпатську бригаду, стверджують - обіцяну тисячу гривень добових отримали всього вісім бійців і то всього за один день.

"Були гарячі блокпости - це Нікішине, Чорнухине. З трьох місяців, коли їх обстрілювали, а це 90 днів, тільки 3 дні вони пам'ятають була тиша, інші всі дні їх обстрілювали. Вони мають право на ці виплати" , - говорить Людмила Бандурчак, волонтер.

Військове командування бригади від коментарів на камеру відмовляється, але запевняє, що все залежне від них зробили.

"Я ніякі коментарі не даю. Документи були відправлені, але, в даний час, поки не буде підтвердження наказів від сектора, ми не зможемо їх заплатити", - каже Іван Стахів, в.о. командира бригади.

Щоб розібратися в ситуації, волонтери самі відправили запит до Міністерства оборони, але там їх знову відправили до командира бригади. Але волонтери впевнені, що саме чиновники з міністерства або генштабу - відповідальні за затримку.

"Саме сектор" Ц "не дає юридичних підстав на виплату нашим бійцям під час" планового "виходу з Дебальцева. Сектором була втрачена вся документація. На сьогоднішній день від бригади підтвердження є. У секторі, відповідно, підтвердження немає, тому що вони, коли виходили планово, вони цю документацію не вивезли ", - говорить Людмила Бандурчак, волонтер.

Підтверджує версію волонтерів відео сепаратистів. Його виклали в інтернет, після відходу українських військових з району Дебальцевого. Тут - в руках бойовиків - документи, які залишили в бліндажах, після відступу. У тому числі - ті самі військові журнали, за якими і повинні виписувати преміальні добові.

Подивитися відео можна ТУТ .

 

24 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів