Керівництво Ужгородської мерії взяло участь в урочистостях з відзначення Дня Конституції України (ФОТО)

Напередодні відзначення 19-ої річниці Конституції та 70-ї річниці Возз’єднання Закарпатської України з Україною у фоє Закарпатської ОДА відбулися урочисті заходи з нагоди державного свята. Серед поважних гостей участь взяв і в.о.голови Ужгородської міськради Богдан Андріїв.

 

Відтак академічний камерний хор «Кантус» виконав державний Гімн України.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв. Під звучання хорової пісні  М.Кречки «Сяють зорі в синім морі» юнак з дівчиною в національному одязі за дорученням зібрання віднесли квіти до пам’ятника Кобзаря.

24 роки тому Україна зробила свій перший крок до відновлення свободи та незалежності. І в перші роки самостійності прийняла головний документ – Конституцію, яка лягла в основу подальшої вітчизняної законодавчої діяльності.

«Це мужній та гідний поваги крок українців, які хотіли жити по-новому і не побоялися взяти на себе відповідальність відстояти державні інтереси, - прокоментував Богдан Андріїв. - Патріотизм та сильний дух побороли в них страх перед тоталітарним комуністичним режимом. Це стало закінченням багаторічної боротьби, яка велася заради відновлення української державності. Також це було і першим кроком на шляху до євроінтеграції, яку ми продовжуємо сьогодні. Чимало зусиль докладаємо всі разом, аби виконати основний обов’язок перед нащадками – зберегти унітарну, квітучу Україну».

З нагоди свята перші керівники краю вручили державні нагороди та почесні відзнаки обласного рівня кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності в різних галузях нашої області.

Ярміла Гармасій для Uzhgorod.net.ua

 

26 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів