Податківці, прикордонники та міграційники дадуть всі дані на закарпатських призовників

Облік вестиметься в електронному вигляді.

 

Міноборони створює електронну базу призовників для мобілізації. У базу будуть надходити дані про військовозобов'язаних з держреєстрів податкової, міграційної, прикордонної служб, а також з всеукраїнського реєстру виборців.

У Міноборони працюють над створенням бази електронного обліку призовників, і вже незабаром планують використовувати це нововведення при мобілізації. "Ми розробили й ініціювали зміни до законодавства щодо створення електронної бази призовників, – повідомив глава відомства Степан Полторак. – Уже розроблено програмне забезпечення та виділено кошти: найближчим часом ми очікуємо підписання відповідного закону".

Як пояснили у Генштабі, над програмним забезпеченням трудилися наші вітчизняні розробники. "Туди будуть надходити дані про військовозобов'язаних з держреєстрів податкової, міграційної, прикордонної служб, а також з всеукраїнського реєстру виборців. Ми розраховуємо, що ця єдина база даних забезпечить максимальне охоплення українців, які підлягають мобілізації, і допоможе викорінити ухильників-хабарників у глибинках", – розповів "Сегодня" Владислав Селезньов. За його словами, база буде закритою, а значить, буде використовуватися виключно для внутрішнього користування військових комісаріатів.

Зараз у відомстві займаються закупівлею техніки і комп'ютерів: гроші на це вдалося вибити з держбюджету. Точну суму в МО не називають. "Це не перше наше напрацювання – раніше ми вже розробили пілотний проект обліку військовозобов’язаних. Але тоді зіткнулися з відсутністю фінансування, – говорить Селезньов. – Реалізувати проект вдалося лише цього року – витрати заклали в бюджет".

Нагадаємо, в березні 2015-го президент Петро Порошенко заявив про те, що подібна база вже існувала в Україні, але в 2011-2012 роках вона була знищена за указом тодішнього глави Міноборони.

 

01 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів