Богдан Андріїв: міська та обласна влада мають намір зробити місто європейським!

Про оновлення навчальних закладів Ужгорода йшла мова на сьогоднішній нараді в облраді.

 

Як тривають роботи з реконструкції фасаду «Ужгородського економічного ліцею – ЗОШ №9» - аналізували на нараді, яку ініціював голова облради Володимир Чубірко. Участь у нараді взяли в.о. міського голови Богдан Андріїв, начальник управління капітального будівництва міськради Адам Юрко, заступник начальника управління архітектури та містобудування ОДА Олег Боршовський, в.о. головного архітектора міста Михайло Івегеш, виконавці робіт.

Оновлювати фасад школи почали влітку. До фінансування долучилася й обласна рада, яка виділила на ремонтні роботи 500 тисяч гривень. 

Начальник управління капбудівництва міськради Адам Юрко зазначає, що це будівля в історичній частині міста. У 1980 році її було внесено в перелік пам’яток місцевого значення. «Цього року почали капремонт фасаду, який не проводили більше півстоліття. Проектні роботи тривали два роки. Проект замовляла міська рада.  Відновити структуру фасаду – головне питання. Це і закладено в проекті. При цьому будівельники, окрім іншого, використовують більш сучасні матеріали для декорування фасаду  – матеріал з пінопласту. І цей матеріал не заборонений будівельними нормами. Впевнений, що вже незабаром цей об’єкт стане окрасою міста», - вважає фахівець.

В. о. головного архітектора міста Михайло Івегеш  зазначає, що фасад на школі  відновлюється якісно. «Щодо використання пінопласту –  це елементи декору, які закріплені на металічній сітці. На виконані роботи будівельники дають десятирічну гарантію. Така ж полеміка була і по ЗОШ №1, але нині ми бачимо якісно нову будівлю», - поділився думками архітектор. 

В.о. міського голови Богдан Андріїв констатує:  міська й обласна влада мають намір зробити місто європейським.  «Заплановані роботи мають бути виконані. Йде загальний процес ремонту фасаду школи і він проводиться належним чином. Пінопласт тут використовують виключно для декоративних елементів, а не утеплення», -  каже в.о. міського голови.

Заступник начальника управління архітектури та містобудування Олег Боршовський зазначив, що виконавець, проектант і технагляд несуть відповідальність за виконані роботи. «Головне, що ремонт проводиться. І робиться згідно із затвердженим проектом», - каже архітектор.

Володимир Чубірко зазначив, що до першого вересня об’єкт буде завершено. «Обласна рада в цьому році дала рекордну суму на освітні заклади міста. При цьому рада не виготовляє проекти, не веде пошук підрядників. Ми допомагали й надалі будемо допомагати місту. Чим більше фасадів в Ужгороді будуть оновлювати, тим краще для міста. І наше завдання – зробити місто кращим, привабливішим для інвесторів та туристів. Ніякі пасквілі у соціальних мережах нас не зупинять», - резюмував керівник ради.

Загалом  цього року  з обласного бюджету виділено майже  10  млн. гривень на освітні заклади міста. В першу чергу йдеться про виділення коштів на встановлення енергозберігаючих технологій – заміну вікон, утеплення фасадів. Фінанси спрямовано для 15 навчальних закладів міста, інформують із прес-служби облради.

 

 

01 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів