Краянин викопав на городі гранату і міну (ФОТО)

Пролежали у землі понад 70 років.

 

До чергової частини Іршавського райвідділу надійшло повідомлення від 36-річного мешканця с.Довге про те, що ним під час копання канави в дворогосподарстві виявлено предмет, зовні схожий на гранату.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група на чолі з т.в.о. начальника Іршавського райвідділу міліції підполковником Дмитром Антолом.

Припущення, висловлені чоловіком, підтвердили фахівці МНС, які прибули на місце події. Знайдений предмет виявився гранатою, часів Другої світової війни. Однак, при більш детальному огляді канави працівники піротехнічного загону УДСНС виявили, ще і міну калібру 160 мм теж часів Другої світової війни.  

У подальшому небезпечні знахідки було вивезено на військовий полігон, для знешкодження.

Як прокоментував т.в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Дмитро Антол, вибухонебезпечні предмети у землі пролежали майже 70 років. Від вологи, довгого перебування в землі чи від невеликого тертя іскри або удару знахідки могли вибухнути. Саме тому при виявленні вибухонебезпечних предметів, знаходять під час польових або будівельних робіт, до них не можна навіть торкатись – це дуже небезпечно. Передусім місце виявлення підозрілих предметів потрібно обгородити й нікого туди не допускати, а далі повідомити до УДСНС та міліцію, поінформували з Іршавського РВ УМВС.

 

02 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів