Новації вступної кампанії: абітурієнтам УжНУ цього року не потрібно медичну довідку

Вона необхідна лише тим вступникам, які планують навчатися на факультеті здоров'я.

 

Про найбільш суттєві зміни, які стосуються вступників до вишів на перший курс, під час засідання Вченої ради 30 червня розповів відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват.

Початок прийому заяв вступників на  здобуття ступенів бакалавра і спеціаліста медичного та фармацевтичного спрямувань – 10 липня, а його закінчення – о 18-й годині 31 липня (раніше йшлося про перше серпня).

Формування рейтингових списків відбуватиметься за пріоритетом, що його кожен вступник визначає у своїй заяві. Рейтингові переліки будуть сформовані одночасно в усіх вишах України за всіма напрямами підготовки не пізніше 12-ї години 4 серпня. Списки готуються централізовано – у вишах їх лише затверджують.

«Вступникам на 1-й курс надається час до 18-ї години 8 серпня на виконання умов для зарахування. Згідно зі змінами до правил прийому, абітурієнти подають тільки копії документів. Оригінали вступник подає у приймальну комісію при виконанні умов до зарахування на бюджет чи контракт. Тому до 8 серпня вступники, рекомендовані на навчання за державним замовленням, повинні подати оригінали, і до 10 серпня має бути сформовано наказ на зарахування», – пояснив Петро Горват.

Якщо вступник не виявляє бажання навчатися у певному виші, хоч рекомендований до зарахування, приймальна комісія до 12 серпня має заповнити вакантні місця тими абітурієнтами, які подали оригінали документів. Виконання вимог на контрактне навчання – 15 серпня, формування наказів – 17 серпня.

Чимало абітурієнтів та їхніх родичів запитують у приймальної комісії про медичну довідку при подачі документів до вишу. Відповідальний секретар приймальної комісії черговий раз підтвердив, що цього року довідка абітурієнтам не потрібна, крім тих осіб, які вступають на факультет здоров’я людини, повідомляє Медіа-центр УжНУ.

 

02 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів