Яблуко розбрату – 4 поле стадіону «Авангард» – знайшло господаря! (ФОТО)

Там усе ж побудують льодовий палац, щоправда за кошт інвесторів

 

Футбольно-хокейні перипетії напевно закінчились, хоча справа й знаходиться в суді. Частину колишнього тренувального майданчика віддали в оренду крайовій федерації зимових видів спорту. Тож, не гаючи часу підопічні Василя Ябрика огородили й облагородили клаптик поля. І вже сьогодні презентували майбутню хокейну арену, яку планують збудувати у дві черги. Спочатку саму чашу й трибуни на 600 місць. Згодом дах й адмінбудинок. Замовники такого не дешевого проекту – мережа ковзанок Айсленд. Проте конкретного часового відрізку, за який збудують спортивний об’єкт ніхто озвучити не наважився. Ужгородські активісти з архітектурним планом не погодились, тому запропонували дати їм кілька варіантів на вибір. Хоча останнє слово буде за головним архітектором міста.

Представники хокейної федерації та й власне приватної установи обіцяють, що в літній період на арені культивуватимуть й інші види спорту: футбол, волейбол, гімнастику, бойові мистецтва. Чи вийде це у них – час покаже. Наразі усі чекають погодження самого проекту. Тож незабаром ми матимемо стандартне хокейне поле, де можна проводити матчі міжнародного рівня, себто – 60Х30. Там безкоштовно зможуть займатися й діти, є сподівання.

Загалом задум – непоганий. Головне, аби оренда згодом не перейшла у приватну власність  і замість льодового палацу не виросли багатоповерхівки, як це сталось на історичних кортах «Спартака».

«Я гадаю, що такий льодовий палац стане родзинкою обласного центру Закарпаття. І ми радо вітаємо будь-якого інвестора, який працюватиме на благо Ужгорода. Якщо замовникам вдасться втілити в життя цей проект, то хокей на Закарпаття знову поверне собі славні традиції. І хоч трохи нам вдасться наблизитьсь до розвинених європейських країн, принаймні до Словаччини через призму розвитку хокею», - зазначив виконувач обов’язків Ужгородського міського голови Богдан Андріїв.

Віталій Біровчак

 

03 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів