Шість нових котелень до нового опалювального сезону (ФОТОРЕПОРТАЖ)

За кошт міського бюджету будують в навчальних закладах/

 

Виконувач обов’язків Ужгородського мера Богдан Андріїв спільно з начальником управління капітального будівництва Адамом Юрком об’їхали транспортабельні котельні, які незабаром введуть в експлуатацію. Варто відзначити, працюватимуть вони на альтернативному твердому паливі: дровах і тирсі. Дві котельні уже готові, ще чотири функціонуватимуть до початку осені. В ДНЗ №28 уже й дрова заготовили. Відрадно, платити за них не потрібно. Їх надали комунальники опісля планової обрізки дерев. Тут тільки холоду вже й чекають.

Дошкільний навчальний заклад №30 неабияк пишається власною котельнею, яку до ладу приведуть уже за місяць. Керівник ДНЗ Галина Блага розповідає: «Минулого опалювального сезону ми з’їли майже 40 тис. кубометрів газу. Порахуйте, скільки ж вони коштували. Тим більше, невідомо дешевшатиме природне паливо чи, як здебільшого, дорожчатиме. А тут дрова. У нашій області думаю проблем з ними не буде».

Вартість шести котелень майже шість мільйонів гривень. Мова про одну мегаватну (ЗОШ №12, 15 та ДНЗ №8), три 200-кіловатні (ДНЗ №15, 28, 30), одну 350-кіловатну (ЗОШ №7) та одну 400-кіловатну (ДНЗ №1). «Транспортабельна котельня на альтернативному паливі дозволить зекономити близько 20% витрат. І це лише частина енергозберігаючої програми міської ради. Паралельно, скажімо, як в садочку №30 ми будемо змінювати старі дерев’яні вікна й двері на металопластикові конструкції. Тож затрати в новому опалювальному сезоні, повірте, будуть відчутно меншими», - зазначив в.о. міського голови Богдан Андріїв.

Віталій Біровчак

 

 

 

03 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів