Чим шокував величезний триповерховий ресторан-пивоварня закарпатських туристів? (ФОТО)

Хто хоч раз побував у Мюнхені, обов’язково має відвідати легендарний пивний ресторан міста «Хофбройхауз». Цей заклад справив на закарпатських туристів неабияке враження…

 

Створена стара придворна пивоварня столиці Баварії ще у кінці 16 століття герцогом Вільгельмом V Благочестивим. Тут спочатку варили тільки важке темне пиво з темного мюнхенського солоду.

Пізніше Максиміліан I дозволив мюнхенським шинкарям закуповувати пиво в Хофбройхаузі і подавати його не лише придворним, але й простому люду. Екскурсоводи розповідають, що сюди свого часу заходив навіть композитор Моцарт. А ще – Ленін, Гітлер та багато нинішніх зірок.

За два століття до королівського пива, окрім державних мужів, це місце вподобали і багато бюргерів.

У Другу світову війну в ході стратегічних бомбардувань американських та англійських льотчиків історична  будівля сильно постраждала і практично була зруйнована. Щоправда, за винятком маленької частини першого поверху і льохів, завдяки чому вдалося зберегти декілька сотень цінних старовинних пивних кухлів. Будівля повністю була відновлена лише в 1958 році.

Нині пивна має аж три поверхи. На першому знаходиться головний зал Швемме, що вміщує понад 1300 гостей. Дерев'яні столи тут збереглися ще з кінця позаминулого століття.

На другому поверсі розміщується Святковий зал для проведення всіляких свят і теж розрахований на досить велику кількість відвідувачів - 900 осіб.

Цікаво, що «Хофбройхаузі»  є і свій «пивний сад», де просто неба одночасно можуть насолоджуватися свіжозвареним пивом і традиційними баварськими стравами до 400 гостей ресторану-пивоварні.

На третьому поверсі розташовується виставкова эскпозиция про історію пивоварні і ресторану. Вона відкрита зранку з 9 год. і працює до 17 год., вхід вільний.

Сюди у буквальному розумінні можна ходити як в музей. Такої великої кількості старовинних предметів пивної атрибутики  не зустрінете в жодному ресторані Мюнхена.

Попри те, що тут завжди людно, шумно, затишна обстановка ресторану дозволить відпочити кожному відвідувачу. Серванти, шафки, полички, буфети, в яких виставлений оригінальний посуд, пивні кухлі, інше начиння додадуть незабутні враження, ніби знаходишся не в громадському закладі, а у багатій німецькій сім'ї де-небудь у баварському селі.

Ціни на смачне літрове пиво тут коливаються від 4 до 7 євро. Наприклад, 1 л темного або оригінального пива Хофброй коштує 6,90 євро, така ж ціна і на Радлера (світле або темне пиво з лимонадом) і  Рус (біле пиво з лимонадом), а от за півлітра Мюнхенського білого пива вам доведеться викласти 3,65 євро.

Крім пива, тут дуже смачна національна кухня. Одним словом, це варто побачити!

 

 

05 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів