Контрабандний Bentley 1927 року - «слабо» для наших митників? (ФОТО)

Митники-сусіди конфіскували на кордоні авто-раритет столітньої давності вартістю до 4 млн.євро!

 

Білоруські митники відібрали унікальний раритет, який намагався вивезти за кордон громадянин Росії. Після виявлення машини митники викликали експертів Білоруського державного музею історії Великої Вітчизняної війни. Останні то і визначили, що авто представляє історичну цінність і може бути віднесено до категорії культурних цінностей, обмежених до переміщення через митний кордон.

У росіянина, який намагався вивезти раритет, не було жодних документів на автомобіль. Мова йде про Bentley 4½ Litre з 1927-1931 рр. Всього було випущено 720 таких машин. У автоколлекціонеров ця модель в пошані, бо є представником довоєнної «золотої епохи» автомобілебудування. Залежно від стану, машина може коштувати від від 100 тис. До 4 млн євро.

Конфіскований в Білорусі екземпляр митниця попередньо оцінила в 7 млрд. Білоруських рублів (близько 415 тис. Євро). До слова, в Білорусі є практика продажу конфіскованих на митниці автомобілів. Не так давно пішли з молотка вилучені Rolls-Royce Wraith і Lamborghini Gallardo.

P.S. Ми тут гарненько попорпалися і з'ясували, що на конфіскованої в Білорусі машині бізнесмен Юрій Припачкин (за кермом) брав участь у всіляких ретро-ралі. У цього імпозантного чоловіка, до слова, є ще півсотні унікальних раритетів (переважно, Бентлі)! Як же так, що на машину не було документів і дозволу на вивіз? Відповідно до законодавства Білорусі, предмети, що представляють культурну цінність, при переміщенні через кордон підлягають митному декларуванню і повинні переміщатися з документами, що підтверджують законність їх вивезення.

 

08 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів