Фінішує чемпіонат України з пішохідного та велотуризму (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Завтра в Оріховиці на Ужгородщині відбудеться нагородження кращих спортсменів держави.

 

Понад 500 учасників з 24 регіонів держави упродовж чотирьох днів у командних та особистих заліках виборють статус кращих спортивних туристів. Змаганням дали умовну назву «44Х4». Позаяк це вже 44-ий чемпіонат України з пішохідного та 4-ий з велотуризму. Фести такого рівня Срібна Земля приймає вже вдруге, мовляв, сприятливий клімат, відповідні гірські масиви, хороший рівень організації Закарпатського центру туризму.

І хоч сьогодні передостанній день змагань – визначити команди, які піднімуться на п’єдестал пошани, фактично ірреально. Щогодини лідери змінюються, принаймні у загальнокомандних заліках. До прикладу, якщо закарпатці в попередні дні на різних дистанціях посіли 4 та 11 місця відповідно, то сьогодні вони в трійці призерів. Звісно за медалі цьогорічних чемпіонатів поборються й представники Запорізької, Херсонської, Вінницької, Тернопільської областей та й Всеукраїнського центру туризму. Їх основні склади на старт вийдуть завтра. Уже традиційно кращих спортсменів залишають на «десерт».

«Ми гордимося тим, що Міністерство освіти, Український центр туризму довіряють саме околиці Ужгорода приймати змагання такого масштабу. Туризм – це майбутнє Закарпатської області та й країни вцілому. Чемпіонат доволі видовищний, не даремно наш край відвідали спортсмени кожного регіону держави. Я думаю, що закарпатці не програють. Більше того, увійдуть до трійки призерів. У якості заохочення завтра я подарую їм необхідне екіпірування», - зазначив спортивний меценат Богдан Андріїв.

Нагородження переможців 44-го Чемпіонату України з пішохідного та велотуризму планують провести завтра о 20:30. Тож ласкаво просимо.

Віталій Біровчак

 

 

09 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів