Чи є надійним радіаційний захист на наших кордонах?

Прикордонники активно проводять модернізацію систем радіаційного контролю на Державному кордоні.

 

В рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Запобігання розповсюдженню ядерних та інших радіоактивних матеріалів» Державна прикордонна служба активно проводить модернізацію систем радіаційного контролю на державному кордоні. Крім того, за підтримки Міністерства енергетики США досягнуто домовленостей щодо заміни в рамках зазначеного проекту російського обладнання радіаційного контролю на системи типу «TSA» американського виробництва.

Зокрема за програмою «Друга лінія захисту» планується провести повну заміну застарілої системи радіаційного контролю на нову систему у пункті пропуску «Іллічівський морський торгівельний порт». Також передбачено встановлення нових систем типу  «TSA» ще у 6 пунктах пропуску, два з яких планується завершити до кінця року.  Крім того, вже проведено модернізацію систем радіаційного контролю в Національній академії Держприкордонслужби та у  пункті пропуску «Мамалига».

В рамках співпраці між прикордонним відомством України та Міністерством Енергетики США проведено роботу щодо інтенсивної підготовки прикордонників на базі Навчального центру Держприкордонслужби з питань технічного обслуговування та ремонту цих комплексів. Протягом червня-липня 14 прикордонників вже отримали відповідні сертифікати Спільного центру ядерних досліджень Європейської комісії (м. Карлсруе, Німеччина).

В даний час обговорюється питання щодо забезпечення мобільними комплексами радіаційного контролю американського виробництва підрозділів Держприкордонслужби вздовж адміністративної межі з АР Крим та лінії розмежування.

 

28 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів