Чи стануть комфортні для краян і спроможні до розвитку території Закарпаття?

Якщо ми хочемо, щоб влада була ефективною, щоб місцева демократія була максимально розвинена, у нас є лише один шлях – передати максимальну кількість повноважень, які є сьогодні у міністерств та територіальних підрозділів центральної влади, на найближчий до людей рівень – рівень територіальних громад, під їхню відповідальність, наділивши при цьому відповідними ресурсами. 

 

"Але при цьому громади, яким передаються повноваження, ресурси і відповідальність, мають бути здатними усе це ефективно використати. А чи можуть з цим впоратися громади, де мешкає близько ста людей? Чи можуть вони надавати послуги з освіти, охорони здоров’я, відповідати за безпеку, розвиток території і так далі? Звичайно, ні. Маленьке авто, завантажене декількома тонами багажу, їхати не зможе. Така ж ситуація і з невеликою громадою. Вона просто не потягне цих повноважень, бо на це в неї немає головного – людей", - зазначає В’ячеслав Негода, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Саме тому, за його словами, і постало питання об’єднання.

"Не зовсім правильно говорити, що метою реформи є укрупнення, зменшення апарату місцевих чиновників, чи ще щось. Насамперед, маємо на меті створити по усій, без винятків, країні комфортні для людей і спроможні до розвитку території, що, на жаль, неможливо без об’єднання більшості існуючих громад", - переконано сказав заступник очільника міністерського відомства.

 

29 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів