Угруповання сусідки Закарпаття воює проти нашої армії на Донбасі

Це - угорський добровольчий Легіон Святого Іштвана, який підтримується угорською ультраправою партією «Йоббік.

 

 

У найманців іноземних незаконних воєнізованих формувань (НВФ) існують різні мотиви для участі в бойових зіткненнях з українською армією, «але якщо придивитися, то багато хто з них є представниками кримінальних та маргінальних угрупувань», пише «Донецька Правда».

Серед угруповань іноземних найманців, які воюють на Донбасі видання називає: Сербський добровольчий загін імені Йована Шевіча, загін найманців Франції, Сербії, Іспанії та Бразилії Unité Continentale, інтернаціональна банда «П'ятнашки», угорський добровольчий Легіон Святого Іштвана, який підтримується угорською ультраправою партією «Йоббік».

Крім вищеназваних на Донбасі воюють угруповання з Росії, такі як «Русское национальное единство», «Национальное єдинство», «Варяг», «Русич», «Имперский легион» та інші.

Видання також повідомляє, що в так званій «розвідгрупі Рязань» воює сербський снайпер Деян Декі Берич. Крім того в сюжетах російських і сепаратистських ЗМІ регулярно з'являється американець з позивним Техас, який воює за угруповання ДНР у батальйоні «Восток». Раніше цим батальйоном командував колишній командир спецпідрозділу Альфа Управління СБУ Донецької області Олександр Ходаковський.

Крім того, повідомляється про такі місцеві банди як «Бригада Кальмиус», батальйон «Оплот», який взяв контроль над більшістю адміністративних будівель та бізнес-центрів у Донецьку, а також охороняє резиденцію олігарха Ріната Ахметова.

Також зазначається, що до утворення так званої «республіканської гвардії ДНР» відзначилася сумнозвісна «Руская православная армия», угруповання чеченців під назвою «Смерть», батальйон «Сомали», який знаходиться в районі Донецького аеропорту.

На окупованій території Луганщини більшість бандформувань перейшли в так звану «народну міліцію» або «республіканську гвардію».

Серед них такі як «Спарта», «Леший», «Август», батальйон «Пресвятої Богородиці ім. Олександра Невського», група швидкого реагування «Бетмен».

Угруповання «Козача Національна гвардія Всевеликого війська Донського генерала Миколи Козіцина» не отримала підтримки з боку бойовиків ЛНР і оголошена ними поза законом.

 

02 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів