Чи можуть безробітні закарпатці допускатися до роботи без укладення трудового договору та повідомлення податкової?

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору та повідомлення податкової.

 

З початку року набрали чинності зміни до діючого законодавства щодо легалізації заробітної плати та посилення відповідальності за порушення норм трудового законодавства.

Так, відповідно до оновленої редакції статті 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністріи в України.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску, за формою згідно з додатком, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Повідомлення може бути подане засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису, на паперових носіях разом з копією в електронній формі та на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу надані до територіальних органів Державної фіскальної служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою вважаються такими що не подавалися.

Посадовець звернув увагу на посилену відповідальність роботодавців за порушення норм трудового законодавства. Зокрема, у разі допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення робітника на неповний робочий час, у разі якщо він фактично працює повний робочий час, або якщо виплати здійснюються без нарахування й сплати внеску та податку до роботодавців застосовуються штрафні санкції у розмірі 30 мінімальних зарплат на момент виявлення порушення, тобто 36540 грн., за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Інші порушення щодо вимог трудового законодавства призводять до штрафних санкцій у розмірі однієї мінімальної зарплати (1218 грн.).

Посилено й адмінвідповідальність посадових осіб суб’єктів господарської діяльності. В новій редакції викладена стаття 41 Кодексу України про адміністративні порушення, в якій прописана відповідальність посадових осіб (юридичних та фізичних-підприємців), які використовують найману працю, у разі порушення норм трудового законодавства. Зазначені особи караються штрафом від 500 до 1000 н.м.д.г. (від 8500 до 17000 грн.). Кожне повторне порушення протягом року – 1000-2000 н.м.д.г. (від 17000 до 34000 грн.).

 

02 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів