Що «світить» закарпатському бізнесу до кінця 2016 року?

Мораторій на перевірку бізнесу, який введений в серпні 2014 року, повинен бути продовжений до завершення реформування контролюючих органів. 

 

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко, перебуваючи з робочою поїздкою на Вінниччині під час зустрічі з представниками асоціацій малого та середнього бізнесу. 

«Одним з головних елементів покращення умов для малого і середнього бізнесу повинно стати зменшення тиску на підприємців. На даний час один з найбільш ефективних методів для цього - продовження мораторію. Водночас розуміємо, що нам потрібно не продовжувати безкінечно мораторій на перевірки, а здійснити системи контролю і контролюючих органів перетворити їх з репресивних на сервісні органи, які б могли допомагали підприємцям.»  – наголосила Юлія Клименко. 

На даному етапі, мораторій на перевірки бізнесу має бути продовжений до кінця 2016, така позиція Мінекономрозвитку України.  

«Ми подали законопроект про продовження мораторію до кінця 2016 року, який не пропустив економічний комітет Верховної Ради. У стінах парламенту ми плануємо ще раз повернутися до цього питання наприкінці вересня. Однак, ми згодні з бізнесом, що спочатку потрібно зробити реформу законодавства у питаннях контролю та нагляду . Потім імплементувати це законодавство і лише тоді можна знімати мораторій»  – зауважила Юлія Клименко. 

Крім того, в рамках зустрічі з представниками асоціацій малого та середнього бізнесу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Клименко наголосила, що одним із пріоритетних завдань профільного міністерства – полегшити умови бізнесу, максимально зняти бар’єр для малого і середнього бізнесу, щоб він міг розвиватися. 

«Також, ми займаємося активно концепцією розвитку малого і середнього бізнесу , зараз вона знаходиться в проекті розробки , плануємо до кінця серпня її завершити. В вересні на парламентських слуханнях її презентуємо. Паралельно розробляються інструменти практичної підтримки малого і середнього бізнесу. Так, з європейською комісією вже підписано договір про створення 15 регіональних центрів підтримки малого і середнього бізнесу в Україні, які будуть надавати консультаційні послуги. Через них ми плануємо доносити всю інформацію, яка є на центральному рівні до регіональної, щоб це було зручно для підприємців на місцях»  - підкреслила Юлія Клименко.  

Ще одним інструментом підтримки має стати створення фонду гарантування кредитів для малого та середнього бізнесу. 

«Його взявся створювати європейський інвестиційний банк. Працюємо над тим, аби до цього процесу долучити інших донорів, щоб створити більший фонд гарантування кредитів. Фонд матиме лише кредитні гарантії. Він надаватиме банку документ, на підставі якого буде можливість зниження кредитної ставки чи зменшення застави для підприємства тощо. Фактично, це як страхування кредиту» , – зазначила Юлія Клименко.

 

03 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів