На Закарпатті конче потрібно відновити габаритно-ваговий контроль на основних автошляхах!

У спекотну пору величезна кількість фур, які рухаються транзитом через дороги Закарпаття у напрямку трьох кордонів з ЄС, завдають мільйонні збитки транспортній інфраструктурі краю, яка розвалюється на очах...

 

Останнім часом закарпатські автомобільні дороги найбільше потерпають від таких деформацій покриття, як ямковість та колійність. Якщо перший вид деформацій виникає внаслідок старіння дорожніх бітумів та відсутності, достатнього для проведення середніх ремонтів, фінансування, то другий виникає від неконтрольованого руху великовагових транспортних засобів, особливо у спекотну пору року.

У минулі роки Служба автомобільних доріг наполегливо впроваджувала габаритно-ваговий контроль за рухом вантажних автомобілів, а після передачі цих функцій Укртрансінспекції активно сприяла цій роботі. Однак, з серпня 2014 по липень 2015 року перевірки були призупинені відповідними законодавчими актами України, що негативно вплинуло на стан основних доріг області.

На даний час обмеження на перевірки скасовані. Але на Закарпатті чомусь ніхто з відповідальних служб не переймається знищенням доріг та неконтрольованим рухом фур.

Нагадаємо, минулими вихідними журналістка Вікторія Сенгетовська, яка зафіксувала велику кількість проїжджаючого трасою великогабаритного транспорту у спеку, написала у себе на сторінці у Фейсбук: ""На годиннику 12 дня, температура повітря - 27 градусів, сонце палить асфальт,  а автотрасою "Київ-Чоп" безбашенні водії вантажівок безкарно шурують собі, як ні в чому не бувало... На виїзді з Ужгорода, за Дравцями, стоять даішники і взагалі не реагують на цей бардак.  Чомусь по всій Україні діє заборона в літній період їздити великогабаритному транспорту з 11 до 18 год дорогами міжнародного та державного значення. Крім Закарпаття... Міняй - не міняй керівництво краю, змін ніяких! Лише за 20 хв їзди нарахувала щонайменше три десятки фур, а що вже казати, скільки їх проїде за день і які мільйонні збитки нанесуть дорожній галузі...". 

На безкарне переміщення великогабаритних вантажівок влітку у спекотні дні відреагував заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Михайло Рівіс.

Він повідомив наступне: "Вже направив запит по цьому питанню в ДАІ та Укртрансінспекцію. На середу призначена нарада з цього питання. Буде багато цікавого", - написав у Фейсбуці   Михайло Михайлович. 

Будемо тримати на контролі це актуальне питання і в середу повідомимо про результати безвідповідальності працівників ДАІ, Укртрансінспекції, які взагалі не реагують на знищення автотраси "Київ-Чоп" і залишають безнаказаними водіїв фур.

 

03 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів