Богдан Андріїв: «Кожен приїзд спортсменів зі світовим іменем спонукає дітей зайнятись спортом»

Для Ужгорода велика честь і відповідальність приймати змагання такого рівня, як чемпіонат України з художньої гімнастики.

 

Сьогодні в Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч із ЗМІ представників Федерації художньої гімнастики України Іриною Дерюгіною та ФХГ Закарпаття Валентиною Плавайко. Йшлося про підготовку до чемпіонату України з художньої гімнастики в Ужгороді  та до Кубку та чемпіонату світу. У заході взяв участь секретарем міської ради Богдан Андріїв.

Пані Ірина під час зустрічі зазначила, що їй надзвичайно подобається Ужгород. «З великим задоволенням приїжджаю сюди досить часто. І гімнастки дуже полюбляють у вас виступати. Звичайно, що хотілося б, аби спортивний зал був кращий, гадаю, це все в перспективі. Хочеться також, щоб в Ужгороді полюбили художню гімнастику: і керівництво міста, і містяни. А ми в свою чергу будемо вас радувати виступами», – зазначила Ірина Дерюгіна, віце-президент ФХГУ.

Підготовка до чемпіонату триває досить важко через неймовірну спеку.«Усі зали як у нас, так і у вас без кондиціонерів. Спортсменам у тих видах спорту, де тренування проходять на вулиці, трохи легше. У цілому, хочеться подякувати організаторам за хороше ставлення до нас. Спасибі вам, що у вас тут ще тихо і спокійно. Добре, що є таке місце в Україні, де дійсно комфортно», – зауважує Ірина Іванівна.

"Якби в цьому місті був універсальний зал для художньої гімнастики, то було б більше змагань, більше бажаючих провести змагання з різних видів спорту, - сказала І.Дерюгіна. - Це соціально необхідно. Потрібно збудувати відповідний спортивний зал або ж хоча б включити його до програми будівництва в місті. Універсальні зали мають висоту 15-16 метрів.

«Після того, як Україна втратила Крим, спортсменів було позбавлено баз для фізичного відновлення. Ваш край чудовий, діти могли б відпочивати тут. Адже нині для спортсменів нема ніяких умов для відновлення сил», – зазначає Ірина Дєрюгіна.

Художня гімнастика, попри свою складність, дуже популярна в Україні, зокрема і на Закарпатті.

«Для нас дуже велика честь і відповідальність приймати такі старти. Хотілося б подякувати за підтримку і розуміння з боку Федерації гімнастики України, представники якої намагаються нас підтримати в тих питаннях, у яких ми ще не маємо високої компетенції.

У тих залах, де ми маємо можливість займатись (шкільні спортивні зали),  ми намагаємось дотримуватися тих вимог, які мали б бути. Звичайно, що вищим зал ми зробити не можемо, але поставити систему кондиціонування - це те, що потрібно не тільки нашому виду спорту. Якщо глянути на Словаччину та Угорщину, то навіть у невеличких містах є професійні прекрасні зали, де все продумано. Можемо сподіватись на те, що колись і у нашому місті таке буде», – каже  Валентина Плавайко, президент Федерації художньої гімнастики Закарпаття.

Нині діти бачать кращих із кращих наставників з художньої гімнастики у світі. Якщо ми на такому досвіді будемо виховувати майбутнє покоління спортсменів, то з цього щось та вийде. Нині збірна України з художньої гімнастики має можливість зупинитись у місті Ужгород та провести тренування перед найвідповідальнішими стартами.

«Дуже приємно, що Федерація з художньої гімнастики  України на чолі з Альбіною Миколаївноюта Іриною Іванівною Дерюгіними вибрали саме місто Ужгород для проведення чемпіонату України. Кожен такий приїзд людей із світовим іменем дає новий імпульс у художній гімнастиці. Я переконаний, що організатори зробили все від них можливе, аби чемпіонат у нашому місті пройшов на належному рівні. Ми також розуміємо, що держава нині в такому стані, що не може в повній мірі підтримувати спорт, в тому числі й художню гімнастику. Тому ми звертаємось до підприємців, до юридичних та фізичних осіб, які мають можливість фінансово підтримати цей вид спорту, з проханням допомогти», – зауважив під час зустрічі Богдан Андріїв.

У нашому місті є всі умови для розвитку художньої гімнастики. Кількість дітей, які бажають займатися цим видом спорту, сподіватимемось, буде збільшуватись завдяки таким видатним спортсменам, які відвідують Закарпаття.

Ярміла Гармасій для Uzhgorod.net.ua

 

 

03 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів