Завдяки вересневим здорожчанням на алкоголь та електроенергію - виростуть доходи тих, хто при владі

Адже таким «бізнесом» у нашій країні не може займатися більше ніхто, вважає мукачівський народний депутат Віктор Балога, який вкотре розкритикував потужні тіньові нововведення нинішніх можновладців.

 

"Влада своєрідно вітає українців з Днем знань – подорожчанням алкоголю і новими тарифами на електроенергію.

Я не агітую ні за дешевий, ні за дорогий алкоголь. Але є просте правило – коли ростуть ціни, на ринку з’являється повно «лівого» спиртного, на якому заробляють мільйони доларів, з яких не платять ні податки, ні акциз.

Думаю, всі помітили дивні метаморфози з цінами в торгівельних мережах. Горілка Finlandia при курсі 8 гривень за долар коштувала близько 100 гривень. А сьогодні, при курсі 23 – близько 150, хоча це імпортний товар і він мав би подорожчати в 3 рази.

Пиво «Corona» при курсі 8 коштувало до 20 гривень за пляшку. Зараз, з курсом 23 воно не лише не подорожчало, а навпаки – стало дешевшим.

Звідки беруться такі ціни? Думаю, не потрібно нікому нагадувати, що на території «ДНР» і «ЛНР» залишилися лікеро-горілчані підприємства і пивзаводи. Так от вони від підвищення цін на алкоголь виграють найбільше.

Я вже не говорю про Укрспирт, який завжди був донором для тіньового ринку, обсяги якого за оцінками експертів сягають 60%. Після подорожчання його доля значно зросте. Як і виростуть доходи тих, хто його контролює. Думаю, нікому не потрібно пояснювати, що крім людей при владі, таким «бізнесом» не може займатися більше ніхто.

Якби була воля Президента, лівий ринок горілки можна було знищити за рік. Але влада поступила простіше – стала новим дахом, а менеджмент залишився старий. І так у всьому", вважає політик.

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів