Закарпатці зможуть побачити війну на сході очима тих, хто там живе (ФОТО)

В Ужгороді відбудеться виставка робіт донецьких митців.

 

11 вересня в м.Ужгороді відбудеться виставка робіт донецьких художників Олени Украінцевої та Ганни Торкаєнко. Виставка матиме символічну назву «Маріуполь на межі» й покаже війну на сході очима тих, хто там живе.

Коли донецька міліція оговталась від навали сепаратистів і облаштувала нове ГУМВС в Маріуполі замість захопленого Донецька, очільник міліції В′ячеслав  Аброськін і його заступник Сергій Князєв запропонували місцевим художникам створити виставку картин про Донбас і про війну очима самих донеччан.

Однією з перших на заклик правоохоронців відгукнулася Олена Украінцева – патріот не лише за прізвищем, але й за станом душі.

Упродовж весни-літа художниця створила 4 картини зі знаковими краєвидами Донбасу: Азовський порт, Святогорська лавра, шахтні терикони тощо. Ці картини були подаровані автором ГУМВС Донецької області.

Тепер очільник вже закарпатської міліції полковник Сергій Князєв запрошує Олену Украінцеву та її колегу Ганну Торкаєнко з виставкою до Ужгорода.

Виставка під назвою «Маріуполь на межі» презентуватиме два десятки робіт О.Украінцевої та Г.Торкаєнко. Вона відбудеться в Ужгороді в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту (вул.Капітульна, 33а) 11 вересня за підтримки управління культури Закарпатської ОДА.

Запрошуємо закарпатців і гостей краю відвідати виставку «Маріуполь на межі» й побачити війну на сході очима тих, хто там живе, інформує СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів