На День знань в УжНУ зварили 300 літрів бограчу (ФОТО)

Ідею студентів у життя втілили брати Андріїви й пообіцяли такий фест зробити традиційним.

 

Останні роки керівництво головного вишу краю збирає студентів не тільки на урочисту «лінійку», а й влаштовує для них концертну програму. Цього разу вийшли за рамки усталених традицій і доповнили розважальну програму приготуванням угорської національної страви.

Декан біологічного факультету Ужгородського національного університету, один з організаторів, Ярослава Гасинець не приховує: «Традиційно різні структурні підрозділи УжНУ змагаються між курсами, кафедрами у приготуванні бограчу. А от якогось спільного міжфакультетного кулінарного фесту не було. От і вирішили його започаткувати. Таку ініціативу студентів підтримали секретар Ужгородської міської ради Богдан Андріїв разом з братом – депутатом обласної ради Андрієм. Вони закупили всі необхідні інгрідієнти і навіть шеф-кухаря запросили, мовляв, аби дав майстер-клас студентам початківцям».

Відповідного 300-літрового казана в обласному центрі, на жаль, не знайшли. Тож варили бограч у трьох. Куштувати страву прийшло близько тисячі студентів, викладачів та деканів на чолі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою. Кулінарний фест удався. Тож вирішили зробити його традиційним і проводитимуть завжди першого вересня. Щоправда, більше повноважень у приготуванні нададуть самим спудеям, аби визначити – хто ж кращий.

Віталій Біровчак

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів