На Закарпатті влада посилює контроль за переселенцями, хворими на туберкульоз

Майже 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб знаходяться у зоні ризику.

 

У зв’язку з подіями на сході країни Закарпаття, як і вся Україна, зіткнулося з ризиками зростання захворювання на туберкульоз серед внутрішньо переміщених осіб. Для обговорення цієї проблеми в облдержадміністрації відбулася міжвідомча нарада під головуванням  заступника голови – керівника апарату ОДА Олександра Петіка. На сьогодні в Закарпатській області кількість внутрішньо переміщених осіб становить близько чотирьох тисяч осіб, котрі, зважаючи на напружену епідеміологічну ситуацію з туберкульозу в Україні та Закарпатті, перебувають у групі ризику.

За даними лікувально-профілактичних закладів, з початку року профілактичними оглядами на туберкульоз охоплено 971 осіб, у т.ч. 199 дітей, що складає 24,2% із загального числа внутрішніх переселенців в області. А з початку АТО до закладів охорони здоров'я взято на диспансерний облік 5 хворих на активні форми туберкульозу (у т.ч. 3-є на хіміорезистентний туберкульоз).

-  Кожна відповідна служба області належно виконує свою функцію щодо раннього виявлення захворювань на туберкульоз та забезпечує безперервне лікування хворих, які прибули з інших регіонів України, - зазначив О.Петік. – Однак координацію різних структур слід посилити.

За підсумками наради прийнято рішення вдосконалити роботу по 2-х основних напрямках: щодо організації  профілактичних оглядів на туберкульоз, та забезпечення безперервним лікуванням хворих  із числа внутрішніх переселенців, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів