Влада перейшла межу...

Коли власний народ лякає більше за зовнішнього ворога.

 

Так вважає закарпатець, речник обласного Правого сектору Володимир Гласнер. Про це він написав у своєму блозі.

"Гірко, що під Верховною Радою загинули молоді хлопці. Сумно, що це сталося в мирному місті. Страшно, коли усвідомлюєш, що українці вбили українців, і відбувається це під час війни з Московією.

Хто винен? Протестувальники? Радикали? Бієць-свободівець? Де-юре так. Де-факто вони лиш реакційна маса.

В широкому сенсі, як на мене, винні не вони. Винні ті, хто робить щось таке, що мусить прикриватися від народу тисячними кордонами міліції і нацгвардії. Ті, хто застосовує підконтрольний силовий апарат за елемент політичного діалогу. Це типова помилка тих, хто вважає себе за владу, древніша, напевно, за путан. І завжди вона приводить до краху, бо жодна фортеця, ніякі стіни та кордони охорони не здатні вберегти правителів від їх народу.

Так було завжди. Тому, що "найкраща із фортець - не бути ненависним свому народу. Які фортеці не будуй, вони не спасуть від власного народу" (Н.Макіавеллі).

Що буде завтра, якщо сьогодні влада робить щось, що мусить ховатися за "стінами" із молодих хлопців із нацгвардії? Завтра почнуться репресії та боротьба із тими, від кого вона ховається. А як народ відповідає на терор? Правильно, терором. Сліпим і звірячим, бо терор не має іншого обличчя.

Хто буде в цьому винен? Ніхто вже не стане розбиратись, з чого все почалось, як колись ніхто вже не згадував в окопах про гранату в Сараєві. Просто українець буде вбивати українця...

Схаменіться, бо ще не пізно. В першу чергу, ти, владо. Ти вже перейшла межу, коли свій народ тебе лякає більше за зовнішнього ворога. Але ще не запізно. Народний гнів сліпий та самопожираючий. Він знищив не одну державу, бо "коли народ береться до зброї, завжди йому на допомогу приходять чужеземці" (Н.М.). І ми знаємо, хто прийде, знаємо, що принесе, бо так вже було не раз...", - написав В.Гласнер.

 

02 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів