Закарпатці зможуть поскаржитись головним інспекторам будівельного нагляду на роботу місцевих чиновників у сфері містобудування

В рамках децентралізації сфери державного архітектурно-будівельного контролю запроваджується функція буднагляду над управліннями містобудування та архітектури, а також новими органами держархбудконтролю при місцевих органах влади.

 

Ці повноваження будуть здійснювати головні інспектори будівельного нагляду з метою недопущення корупції та зловживань на місцевому рівні.

Про це йдеться у Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства». На реалізацію положень даного закону урядом 2 вересня ухвалена постанова «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268 і від 14 серпня 2013 р. № 703».

Тепер громадяни та підприємці, в разі порушень з боку місцевих посадовців сфери містобудування, зможуть поскаржитись на їх дії головним інспекторам будівельного нагляду. Останні ініціюють перевірку таких посадовців і за її результатами ухвалять відповідні рішення. Таким чином, у людей з’являється додатковий механізм впливу на місцеву владу, що зменшить корупційні ризики та змусить її працювати більш ефективно.

Головні інспектори будівельного нагляду призначаються та звільняються Держархбудінспекцією. Їх завдання – нагляд за усіма установами місцевої влади, які працюють у сфері містобудування. Зокрема, це департаменти і управління містобудування та архітектури, а також новостворені інспекції держархбудконтролю при виконкомах місцевих рад.

 

04 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів