Москаль сказав, де переховуються червоно-чорні

Інформацію губернатор Закарпаття оприлюднив в ефірі одного з телеканалів.

 

Члени "Правого сектора", які  брали участь у перестрілці в Мукачеві, ховаються під Дніпропетровськом. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"Так, які брали участь 11 числа. Вони знаходяться під Дніпропетровськом, на базі Добровольчого корпусу "Правий сектор", - розповів Москаль, додавши, що повідомив про це правоохоронним органам.

Там, за словами Москаля, йому не відповіли.

Відзначимо, 15 липня стало відомо, що суд заарештував до 11 вересня трьох членів "Правого сектора", яких звинувачують у створенні злочинної організації і здійсненні теракту. Мова йде про перестрілку, що сталася 11 липня в Мукачеві і в якій постраждали 14 людей; є загиблі.

Тоді прокуратура повідомила, що 20 озброєних людей у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" і відповідними наклейками на автомобілях, з метою розподілу сфер впливу, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе. Після на ґрунті конфлікту вони почали стрілянину.

У свою чергу ДУК "Правий сектор" повідомив, що ця ситуація сталася, тому що вони блокували проходження контрабанди. В ПС заявляють, що "міліція разом з кримінальними елементами, пов'язаними з нардепом Ланьом, планувала знешкодити бійців "Правого сектора". Також повідомлялося про двох загиблих і чотирьох поранених бійців, проте медики підтверджують інформацію лише про одного загиблого.

Народний депутат Михайло Ланьо у відповідь на звинувачення стверджує, що конфлікту з "Правим сектором" у нього не було, бійці прийшли до нього, щоб попросити допомогти з лікуванням військовослужбовців АТО в санаторії. Однак під час бесіди відбувся постріл. Також Ланьо заявив, що ПС на Закарпатті фінансується Віктором Балогою і він відповідальний за те, що відбувається.

У зв'язку з перестрілкою в Мукачеві прокуратурою розпочато розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту. У декількох містах України прихильники "Правого сектора" оголосили безстрокову акцію протесту і вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова.

Зазначимо, що члени тимчасової слідчої комісії щодо подій, які відбулися в Мукачеві, обіцяють, що повний звіт щодо розслідування буде готовий у вересні.

 

06 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів