Прийоми зваблення: ними користувалися наші бабусі і будуть користуватися внучки

Учені вважають - навички грамотного флірту є дуже корисними.

 

Фліртувати зовсім не обов'язковий в наш час швидкісних технологій, сексуальної розкутості і права бути прямолінійною, якщо хочеться. Втім, вчені вважають інакше: вони впевнені - навички грамотного флірту корисніші фігури Дженіфер Лопез та інтелекту Наталі Портман, пише "Країна Здоров'я".

Доктор Моніка Мур, психолог з Університету Вебстера в Сент-Луїсі, з'ясувала, що флірт ефективніший зовнішньої привабливості. Вона вивчила поведінку холостяків в барах, торгових центрах, кафе та інших місцях, де люди зазвичай знайомляться. Спостереження та опитування показали, що найбільшою популярністю у протилежної статі користуються зовсім не найпривабливіші люди, а ті, хто за допомогою базових технік флірту демонструють упевненість в собі і готовність піти на контакт. Неважливо, чоловік ви чи жінка: досить проявити щирий інтерес до когось, щоб бути на півдорозі до знайомства і симпатії.

Які прийоми можна сміливо назвати класичними - адже ними користувалися ще наші бабусі і, швидше за все, будуть користуватися внучки?

Посмішка

Згадаймо Габріеля Гарсіа Маркеса, який радив посміхатися частіше, адже у вашу посмішку в будь-який момент може хтось закохатися. Вчені з ним згодні, і радять посміхатися повільно і стримано: чоловікам подобається долати ледь відчутний опір - нехай спочатку посміхнуться тільки очі, потім - куточки губ, і лише потім посмішка «заграє» на 100%.

Зоровий контакт

Це та сама «стрілянина очима», якій мати навчала дочку у відомому фільмі «Летюча миша». Вчені виявили, що «постріли» не тільки притягують увагу і є сигналом для протилежної статі, - вони здатні зробити нас більш привабливими в його очах. У 1989 році наукове видання про психологію Journal of research in personality опублікувало результати 2 досліджень. В обох випадках учасникам експериментів пропонували просто дивитися один одному в очі. Вже цього було достатньо, щоб через деякий час чоловіки і жінки відчували незрозумілу, але сильну симпатію до «об'єкта вивчення».

Дотики

На думку вчених, швидкоплинні торкання - найефективніша техніка флірту. Опитування серед холостяків в місцях знайомств показали, що важливо не просто торкатися до вподобаної людини, але торкатися правильно. Дотики до обличчя вважаються інтимними, а тому їм не завжди раді. Поплескування по плечу і рукостискання люди сприймають як дружні жести, а значить, в нелегкій справі флірту від них толку мало. Якщо хочете запам'ятатися своєму «об'єкту» і сподобатися йому, легко торкайтеся його плеча, передпліччя або талії.

Сучасні прийоми флірту більш прямолінійні і нейтральні одночасно, а все завдяки Інтернету. Лайк і комплімент під фото в соціальних мережах, коментар до запису на стіні, статусу незнайомої або малознайомої людини протилежної статі - вже сигнал. Запрошення у друзі, статус фоловерів, відправка забавних картинок або цікавих записів з груп - більш виразний сигнал. Реєстрація в додатках типу Tinder - в буквальному сенсі оголошення про те, що хтось готовий до знайомств і зустрічам.

 

06 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів