До поліомієліту найбільше схильні діти до 7-10 років (ВІДЕО)

Як захистити Вашу дитину від поліомієліту?

 

Двоє нещеплених дітей на Закарпатті хворі на поліомієліт. Діагноз підтвердили фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тепер ЗМІ сурмлять про початок епідемії і початок масової обов’язкової вакцинації.

“Поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання з високою імовірністю захворювання в разі контакту. Воно викликає ураження сірої речовини спинного мозку, що призводить до параліча”, – розповідає лікар-імунолог Тетяна Бондаренко.

За її словами, поліомієліт залишається стійким до оточуючого середовища до 6 діб. Проте вірус здатні зруйнувати кип’ятіння, висихання та обробка хлором.

Інкубаційний період (час від потрапляння вірусу в організм до розвитку симптомів) поліомієліту в середньому складає 9-11 днів.

“Симптомами є підвищення температури, слабкість, пітливість, насморк, быль у горлі. Такі ознаки хвороби дуже легко сплутати з ГРВІ. Особливе занепокоєння має з’явитися, якщо до цього додається діарея”, – зазначає імунолог.

Якщо в людини міцний імунітет, або вона повністю привита, на наступному етапі відбувається одужання. Якщо ж людина не вакцинована, наступає паралітична стадія захворювання.

“Відбувається зниження тонусу м’язів, з’являється біль. Уражуються м’язи нижніх кінцівок, тулуба, шиї. Якщо уражені дихальні м’язи, може відбутися зупинка дихання”, – пояснює лікар.

Даний етап продовжується в пацієнта до двох тижнів. Якщо не було ускладнень, далі наступає стадія відновлення. Чи повним буде відновлення, залежить індивідуально від пацієнта.

“До поліомієліту найбільше схильні діти до 7-10 років. Аби захистити свою дитину, вакцинацію необхідно проводити у тримісячному віці, потім у 4,5 місяці, 6 місяців, 18 місяців, а також у 6 і 14 років. Це повний графік, складений МОЗ України”, – розповідає імунолог.

 

08 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів