Ці хлопці щодня шукають рештки наших військових під прицілом автоматів бойовиків! (ВІДЕО)

Без вихідних! Проте сьогодні їм надзвичайно важко: не вистачає палива, автобусів, рефрижераторів...

 

Місія "Чорний тюльпан" займається розшуком, ексгумацією та передачею тіл полеглих Героїв — родинам.  У складі експедиції є і закарпатці. Вони разом із місією щодня без вихідних на підконтрольній терористам території шукають рештки українських військових. Хлопці зізнаються – робота психологічно важка, тому склад експедиції часто змінюється. До того ж, добратися із Закарпаття на Схід – затратно і нелегко.

"Були якісь фінансові труднощі, але завдяки волонтерам і всьому загалу,  і особисто Ярослава Жилкіна місія продовжує працювати. Навіть нам двом зараз накладно, аби добратися туди. На білети на залізницю, перебувати там, утримання бази – це все кошти", — розповідає Андрій Пйоса, представник закарпатської групи "Чорного Тюльпана".

13 вересня представники Закарпатської групи "Чорного тюльпана" починають роботу в зоні АТО. Місіонерам так і не вдалося побороти фінансові труднощі, однак припинити роботу не дозволяють прохання рідних — зниклих у цій війні хлопців.  Добровольцям гуманітарної експедиції зараз особливо потрібне паливо,  оскільки за десять днів вахти  хлопці намотують сім-десять тисяч кілометрів.

"У нас катастрофічна нестача палива, автобуси потрібні, ремонти, рефрижератори. Оскільки у спеку немає можливості вивести полеглих в автобусах, як ми це робили взимку.  Колеса ще потрібні. Зараз велика подяка закарпатським волонтерам, які передали на потреби місії 4 тисячі гривень. А підприємець із Кінчеша передав 4 колеса. Наразі так", — пояснює Олександр Русин, представник закарпатської групи "Чорного Тюльпана".

Усі небайдужі можуть підтримати тих, хто допоможе нашим Героям прибути додому для вічного спочинку. Адже війна не закінчена, допоки не похований останній полеглий солдат, пише Ужінформ.

Картка для допомоги закарпатським представникам місії "Чорний тюльпан" 4323 3553 01 76 68 20 (Генадій Сольніков)

 

08 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів