Виноградівський священик став героєм документального фільму про події на Сході (ВІДЕО)

Стрічка «Капелани» – спроба побачити війну в Україні очима священиків.

 

Герої стрічки - військові священики, які з перших днів війни на Сході стоять пліч-о-пліч із бійцями, пише 5 канал.

Канва картини – це історії чотирьох священиків греко-католицької церкви, які побували в найгарячіших точках АТО. "Коли гинуть товариші - черствіє душа", - зізнаються солдати у фільмі. В такі моменти і постають поруч капелани. 22 вересня стрічку презентували у Києві, сьогодні у Тернополі. Фільм вийде і в ефірі двох українських телеканалів.

"Ми всі знаємо, хто такий "Моторола", і інколи здається, що те, що він скаже, має більше значення, ніж, скажімо, слова, наприклад, навіть капеланів. Ну не те, щоб ми бралися виправляти цю ситуацію і розкручувати наших капеланів, але тут треба просто ситуацію переставити з ніг на голову, щоб ми мали змогу почути і побачити людей, які теж безпосередньо беруть участь у цій війні, але їхній голос великою мірою залишається непочутим", - говорить автор фільму "Капелани" Валентин Дігтяренко.

"Дехто звертається з проханням про сповідь, декого і вінчають навіть там, хтось деколи готується до хрещення. Основна функція, якщо хочете, десь ідейна українського солдата сьогодні - це любити, так, зі зброєю в руках, але любити усіх тих, хто залишається за спиною", - зазначив військовий капелан УГКЦ отець Андрій Зелінський.

 

 

29 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів