128 бригада поповниться бійцями з числа громадян Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії?

Сьогодні Верховна Рада прийняла закон № 2389  про службу іноземців у Збройних силах України.

 

Закон прийнято «в цілому». «За» проголосували 229 народних обранців. тепер Закон чекає на підпис Президента України.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства».

Законодавчим актом до законів України «Про військовий обов’язок та військову службу», «Про Збройні Сили України» та «Про Статут внутрішньої служби Збройних Сил України» внесено зміни, якими регламентовано вступ на військову службу і її проходження іноземцями та особами без громадянства за контрактом на посадах рядового — старшинського складу у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

Законом також викладено у новій редакції статтю 447 Кримінального кодексу України «Найманство».

Законопроект зареєстровано за № 2389.

У пояснювальній записці до закону йдеться, що після отримання іноземцями та особами без громадянства легальну можливість служити в Збройних Силах України отримає кілька боєздатних, досвідчених і мотивованих підрозділів загальною чисельністю до тисячі чоловік.

За рахунок іноземців, які увійдуть до лав ЗС України, зменшиться потреба в мобілізації громадян України та витрати на різні форми виплат учасникам бойових дій, інвалідам, сім’ям загиблих тощо.

Видатки на проходження іноземними громадянами військової служби за контрактом у Збройних Силах України здійснюватимуться в межах коштів, передбачених державним бюджетом на забезпечення контрактної форми служби у Збройних Силах України.

Перед цим депутати прийняли за основу законопроект, який спрощує надання громадянства іноземцям та особам без громадянства, які служать в ЗС України за контрактом.

 

06 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів