Богдан Андріїв: Сьогодні, як ніколи, постало питання необґрунтованості тарифної політики

Злободенне питання - підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги справедливо викликає занепокоєння у споживачів послуг.

 

Сьогодні, як ніколи, постало питання необґрунтованості тарифів.

 

«Тому влада на місцях має задіяти всі наявні механізми, аби зменшити навантаження на сімейний бюджет пересічних людей при сплаті за житлово-комунальні послуги», - зазначив кандидат у мери Ужгорода Богдан Андріїв.

 

На його переконання, перш за все, потрібно використовувати можливості місцевої влади. «Це стосується оснащення житлових будинків лічильниками та ведення обліку тепла, проведення ремонту мереж, дахів, під’їздів та зменшення втрат тепла. І це дасть суттєву економію. Ще одним механізмом зменшення тарифного навантаження є чітко врегульована компенсація від держави у вигляді субсидій за спрощеним порядком», - вважає пан Андріїв.

Крім того, активно мають підключитися профспілкові та громадські організації, належним чином відреагувати на суттєве підвищення плати за житлово-комунальні послуги та необґрунтованістю такої тарифної політки.

«Треба публічно звертатися та  вимагати від Президента та Прем’єр-міністра України встановити прозорі, економічно обґрунтовані тарифи на природний газ та теплопостачання для населення, погоджувати тарифи з представниками громадських організацій відповідно до норм Генеральної угоди; здійснити заходи для зменшення податкового навантаження при формуванні ціни на газ; урегулювати питання використання видобутого природного газу в Україні для потреб населення та закріпити це питання окремою постановою Кабміну», - зазначив Богдан Андріїв.

 

07 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів