10 шкідливих звичок, які ми вважаємо корисними

Низка простих звичок, які багатьом прищеплювали з дитинства, насправді виявилися шкідливими чи марними.

 

Експерти розповіли, чого варто уникати в побуті, щоб не нашкодити здоров'ю, пише "Країна здоров'я"

1. Працювати стоячи

Навіть у школах один час намагалися впровадити "стоячі" уроки, коли дітям пропонувалося писати, як у XIX столітті. Експеримент не отримав широкого розповсюдження, тому що єдине, чого можна домогтися таким способом, – це варикоз.

2. Викидати яєчний жовток

Нібито він чистий холестерин-вбивця. Як показали дослідження, якщо раціон не складається тільки з яєць, ніякої шкоди жовтки не завдадуть.

3. Постійно дезінфікувати руки

Бактерії оточують нас всюди, тому має сенс не знімати стерильних рукавичок, або перестати божеволіти, щохвилини протираючи або обприскуючи руки дезінфікуючим складом. Тільки шкіру зіпсуєте.

4. Використовувати одноразові накладки на унітаз

Ну, це хоча б нешкідливо. Але і марно теж! Якщо прямого контакту з обідком унітазу немає, бактерії ніяк не дострибнуть до тіла, а якщо контакт є, тонкий шар папірця їм не перешкода.

5. Відмовитися від мікрохвильовки

Ніякі корисні речовини мікрохвильовка не вбиває, мікрохвильове випромінювання є однією з форм неіонізуючих випромінювань, тобто воно не може безпосередньо розбити атоми або молекули.

6. Влаштовувати розвантажувальні дні

Якщо тільки ви не з'їли щось несвіже, після чого організму і правда доводиться позбавлятися від більшої кількості токсинів, ніж зазвичай, ніякої користі в розвантажувальних днях немає.

7. Пити побільше молока

Ми вже говорили, що молоко нам не друг, а ворог, але не зайве і повторити!

8. Відмовитися від жирів

Жири – життєво необхідна частина щоденного раціону, і без них довго не протягнеш. Так що спокійно їжте жирну морську рибку, красивіші будете!

9. Відвертатися від людини, яка чхає або кашляє

Якщо є можливість не перебувати з хворим в одному приміщенні – прекрасно. Але затримувати подих, якщо сусід по робочому місцю закашлявся, – нерозумно. Хвороботворні молекули вилітають з дихальних шляхів людини при кашлі або чханні зі швидкістю майже 5 метрів за секунду, а кількість їх в одній "порції" така, що, якби рівномірно розподілити їх по атмосфері, кожному жителю нашої планети дісталося б по 2 молекули.

10. Пити профілактичні антивірусні препарати

Досі не представлено жодного науково підтвердженого дослідження, яке б доводило ефективність профілактичного прийому антивірусних препаратів.

 

08 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів