Як діяти, якщо родина отримала нарахування субсидій в розмірі 0 гривень?

Лише заповніть декларацію і заяву встановленої форми та надішліть до управлінь соціального захисту. Все інше для оформлення субсидії зроблять фахівці відповідних структур області.

 

Нині всі категорії населення мають право на оформлення субсидій: пенсіонери, працюючі, зокрема й  підприємці, студенти. При чому звернутися можуть будь-коли – не залежно від опалювального періоду. Адже, якщо раніше субсидія призначалась на 6 місяців, то нині – на рік.

При заповненні документів, важливим є правильність зазначення ідентифікаційного коду, виду та джерела, з якого отримує власний дохід громадянин. Водночас варто пам’ятати – оформити субсидію може людина, яка зареєстрована в помешканні.

Важливо, що за новою системою скасовані штрафні санкції за допущення помилок під час заповнення документів. Не варто хвилюватися, якщо після розрахунків виявилося, що родина отримує нарахування субсидій в розмірі 0 гривень. Адже з початком опалювального періоду, коли тарифи зростуть, будуть повторно та автоматично здійснені перерахунки всіх діючих субсидій. У результаті, замість нуля може бути вже конкретна цифра.

У цілому ж відмов на оформлення субсидій майже немає, адже відсутні обмеження. Єдиною відмовою є одноразова покупка вартістю понад 50 тисяч гривень.

Якщо ви вже користувались субсидією – не заповнюйте повторно заяв, оскільки всі перерахунки будуть здійснені автоматично. Лише, якщо доходи людини стали меншими, можна принести довідку за останні 3 місяці й розмір субсидії перерахують. Якщо ж людина не працює, її дохід автоматично встановлюється на рівні мінімального прожиткового мінімуму – за результатами перевірки фіскальної служби. Це стосується й тих, хто перебуває в центрі зайнятості.

Важливо знати! Із жовтня 2014 року Урядом було переглянуто соціальні норми нарахування. Раніше принцип субсидії полягав у тому, що людина платила 10 або 15 % від власного доходу, а саме: 10% – якщо громадянин є пенсіонером або в складі сім’ї наявні непрацездатні, та 15% – для працюючих. Після зміни підходу відсоткове співвідношення скасували. Станом на сьогодні в розрахунок береться лише дохід, тому й нарахування є для кожного індивідуальним. Згідно постанови КМУ змінений підхід до нормативних меж у сфері житлово-комунального обслуговування. Так, якщо раніше на одну особу надавалась норма володіння загальної площі житла в 31,5 кв. м, то відтепер – 48,87 кв. м. Водночас були зменшені нормативи на гарячу та холодну воду, газ. Приміром, якщо раніше норма споживання холодної води була 5,5 куб. на особу, то після прийняття Постанови – 2,4 куб.

 

10 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів