Юні художники Ужгорода намалювали на Книгу рекордів (ФОТО)

До мистецької акції долучилися як юні, так і дорослі митці, усього - біля 200 осіб.

 

У Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» провели акцію до Дня художника.  Арт-марафон, який увійшов до національної книги рекордів. Професійні й починаючі художники створили найдовшу в Україні алею з художніх робіт.  Її протяжність 2200 метрів. Вихованці «ПАДІЮНу» разом з всіма бажаючими малювали просто неба, на найдовшій в Європі липовий алеї.

«Наш навчальний заклад знаходиться поруч з липовою алеєю, тому ми вважаємо її своїм домом. От і виникла ідея такої акції. І діти й дорослі радо відгукнулися, долучилося до акції більше 200 людей і результат в на вийшов гарний» - зауважила заступник директора «ПАДІЮНу» Галина Пендерецька.

Учасники марафону зображали переважно осінні пейзажі, так як розташувалися на березі річки Уж. Кажуть, для творчих людей такі зустрічі дуже важливі, адже художники можуть поспілкуватися між собою і поділитись досвідом. Таким чином вийшло справжнє професійне свято митців-художників.  А ще акція мала й соціальну складову, як зазначають організатори таким чином хотіли зробити Ужгороду подарунок і показати, що місто наповнене талановитими людьми,  які не зважаючи на доволі напружені і складну  ситуацію в країні, налаштовані  на мир, а тим паче західні області, які межують із країнами Європи.

Всі роботи, які виконані під час марафону, будуть зібрані, кращі з них, вже за кілька днів представлять в «ПАДІЮНі» на виставці.

Фото Сергія Денисенка

 

12 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів