Оновлений красень-стадіон в Ужгороді таки зібрав іменитих спортсменів на показовий футбольний матч (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 18 жовтня, в Ужгороді відбулося урочисте відкриття оновленого, реконструйованого футбольного стадіону «Автомобіліст».

 

Багато ужгородців прийшли підтримати ФК «Ужгород», який приймав у себе вдома хустський ФК «Оболонь» та висловити вдячність меценатам красеня-стадіону. Відомо, що занедбаний міською владою стадіон відреставровували брати Андріїви – Андрій та Богдан.

Спочатку розпочалися урочистості Кубком "Автомобіліста" серед дитячих спортивних шкіл Ужгорода. Пізніше відбувся матч у рамках 20-го туру Чемпіонату Закарпатської області між ФК «Ужгород» та ФК «Оболонь» (Хуст). Відтак господарі поля здобули перемогу рахунком 3:0. Про це більш детально у наших наступних репортажах.

Містяни, які на власні очі прийшли побачити новеньке футбольне поле, пересвідчилися, скільки праці та фінансів сюди вкладено. Поле засіяли високоякісною американською травою та встановили системи поливу. Крім того, встановити огорожу для припинення незаконного захоплення земель цієї спортивної споруди.

Найближчим часом планують встановити трибуни, які вміщуватимуть майже 1000 глядачів.

До речі, фахівці відзначають, що оновлене поле відповідатиме стандартам УЄФА.

На футбольний матч прийшли імениті спортсмени, серед яких - легенда «Динамо» Василь Турянчик. Також не оминули цю подію екс-губернатор Закарпаття Олександр Ледида, екс-голова Констутиційного Суду України Андрій Стрижак, екс-мер Ужгорода Еміл Ландовський, який ще й голова Ради старійшин міста, та інші високоповажні гості.

У своєму вітальному виступі один з найвідоміших закарпатських футболістів, легенда київського «Динамо», майстер спорту СРСР Василь Турянчик промовисто сказав: «Хочу сьогодні звернутися до ужгородців, які ще не визначилися, котрого із кандидатів підтримати на посаду міського голови. Хочу сказати кілька слів про кандидата на посаду міського голови Богдана Андріїва. Як людина, котра все життя віддала футболу, можу оцінити діяльність Богдана Євстафійовича як щирого прихильника та благодійника спорту. Я щасливий із того, що у такий скрутний для країни час небайдужі до футболу люди вкладають власні кошти у розвиток улюбленої гри всього світу. Богдан Андріїв є меценатом, який відстояв для ужгородської громади і в подальшому відбудував стадіон «Автомобіліст». Він зробив усе, щоб не дати знищити стадіон, щоб діти мали можливість займатися спортом, щоб дорослі мали, де проводити дозвілля. Нині стадіон може приймати ігри найвищого рівня. Саме аких людей як він - одиниці. І я не бачу більш достойної кандидатури на посаду керівника Ужгорода».

Виступаючи перед ужгородцями, брати Андріїви зізналися, що щиро перейнялися проблемою нестачі футбольних полів у місті з відповідною інфраструктурою та здоровим способом життя для молоді. Як президент та віце-президент ФК «Ужгород», який нині виступає у Вищій лізі чемпіонату Закарпаття, брати доклали максимум зусиль, аби тут на відповідному рівні проводилися поєдинки на першість м. Ужгорода та матчі Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Адже газон поля здатен витримувати такі навантаження, бо викладений на пісковій основі, а зрошувальна система тут одна з найкращих у Західній Україні.

Брати Андріїви впевнені, що ФК «Ужгород» стане потужним колективом, де зростатимуть молоді закарпатські професіонали й, цілком можливо, буде початком дороги в більш імениті клуби для багатьох наших талантів.

Насамкінець ужгородців чекала цікава концертна програма за участю відомого рок-гурту Rock-H.

Нагадаємо, ще не так давно року стадіон «Автомобіліст» був ласим шматком для завжди голодних хижих підприємців, які спали і бачили посеред поля бізнес-проекти: житлові багатоповерхівки, торгівельно-розважальні центри. Будь-що, але не спортивну споруду. Назавжди у пам’яті вкарбувалась попереджувальна табличка: ходити через поле заборонено. Як підсумок, пішохідна доріжка упоперек газону.

Втім, Андрій та Богдан Андріїви спільно з керівництвом ФФЗ, закотивши рукави, взялись до справи. Спочатку викорчували чагарники та дерева, вивезли сміття. Громада такі кроки сприйняла, як звично, за будівництво нової прибуткової споруди. Ніхто не міг подумати, що це - проект спортивного спрямування без будь-якого меркантильного підґрунтя.

Потім взялись за будівництво самого поля. Провели меліораційні роботи, зорали та подискували газон. З допомогою грейдера вирівняли його і тоді встановлювали дренаж. Над ним працювали маститі спеціалісти, з-під рук яких зійшла трава на «Львів-» та «Металіст-» аренах. На поверхню нанесли 11-сантиметровий шар піску і взялись за поливну систему.

Нині спортивна споруда тепер з газдою – її передали на баланс ДЮСШ №1. Жителі обласного центру лишень тоді повірили у благі наміри спонсорів.

Далі у фоторепортажі…

 

18 жовтня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів