На Закарпатті відгороджуються від ЄС колючим дротом? (ВІДЕО)

Паркан почали встановлювати місяць тому не тільки в Діловому, а й в Солотвині і на україно-угорському кордоні - таких ділянках, як «Вилок» і «Лужанка».

 

У той час, коли Верховна Рада трудиться над прийняттям низки «безвізових законів», на західних кордонах країни встановлюють колючі паркани.

У мережі з’явилось відео, на якому чітко видно, що такий паркан з’явився в селі Ділове Рахівського району. Відтак, користувачі задаються питанням про те, як колючий дріт допоможе зблизитись Україні з Європою.

Про причини його встановлення у спеціальному коментарі кореспонденту Mukachevo.net розповів в.о. начальника Мукачівського прикордонного загону Сергій Мельник.

За його словами, паркан почали встановлювати один місяць тому не тільки в Діловому, а й в Солотвині і на україно-угорському кордоні - таких ділянках, як «Вилок» і «Лужанка».

-Плануємо встановити 1 кілометр паркану у Діловому, 1 кілометр у Солотвині і по 2 кілометри на україно-угорських «Лужанці» і «Вилоку»,- коментує Сергій Мельник, пояснюючи, що саме тут фіксується найбільша протиправна діяльність.

Необхідні для встановлення паркану стовпчики прикордонникам надали лісогосподарські підприємства області за дорученням голови ОДА, а дріт був замовлений за рахунок бюджету.

- Робиться це з метою протидії незаконному переміщенню через кордон тютюнових виробів і нелегальній міграції. Близько двох тижнів - одного місяця тому був сплеск протиправної діяльності, зараз тенденція йде на зменшення. Можливо, це пов’язано з встановленням цього паркану, адже ми можемо прикордонників з даних ділянок перенести на інші, де він ще не встановлений, - додав в.о. начальника.

 

13 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів