Збираєтеся пити чай з лимоном? Не полінуйтеся, зріжте шкірку

Фахівці, що відповідають за контроль якості продуктів, попереджають: закордонні цитрусові, що б не говорилося про корисність речовин, які містяться в їх шкірці, слід вживати виключно в очищеному вигляді.

 

Багато хто любить пити чай з лимоном. Лимон надає прекрасний аромат і насичує напій вітаміном С. Але перш ніж додавати лимон в чай, фахівці рекомендують зрізати з нього шкірку, пише Країна здоров'я.

КОРИСТЬ

У всіх цитрусових плодів досить товста шкірка, на її частку припадає четверта частина всього плоду. Як відомо, в шкірці зосереджені майже всі ефірні масла, які надають цитрусовим особливий аромат. А також шкірка цитрусових багата цукрами, вітамінами, мінеральними речовинами. У шкірці немає лише кислот, які зосереджені в плодовій м'якоті.

Шкірку цитрусових використовують як в косметології, так і в медицині. З неї готують ефірні олії, всілякі настоянки, а також додають у компоти. Через високий вміст у шкірці ефірних масел і так званих глюкозидів шкірка має гіркуватий смак.

Шкіркою цитрусових можна вилікувати багато захворювань. Наприклад, корисні властивості шкірки апельсина знaшли своє застосування для лікування опіків, пролежнів і дермaтитів, a ще для профілaктики серцево-судинних хвороб, зниження депресивних симптомів, зміцнення захисних мехaнізмів. Вважається, що шкірка апельсина допомагає при рaкових пухлинах.

Шкірка лимона добре знімає втому, підвищує розумові процеси і працездатнісь. З неї рекомендується робити нaстоянку. Для підвищення іммунітету корисно приготувати суміш з шкірки і сокa лимона з трaвaмі і мaслом.

ШКОДА

Зараз на ринках і в магазинах цитрусових величезний вибір. Більше 90% всього асортименту в Україні завозиться із жарких країн. Фахівці, що відповідають за контроль якості продуктів, попереджають: закордонні цитрусові, що б не говорилося про корисність речовин, що містяться в їх шкірці, слід вживати виключно в очищеному вигляді!

Експортовані фрукти проходять довгий шлях перед тим, як потрапити на українські прилавки. Щоб вони краще збереглися і приїхали до нас цілими і красивими, перед відправленням їх щедро обробляють різними пестицидами. Як би старанно ви їх не мили, змити ці речовини з шкірки неможливо, говорять дослідники. І радять зрізати шкірку з лимона, перш ніж додавати її в чай, також повністю очищати апельсин і грейпфрут перед вживанням.

 

25 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів