Програти облраду повністю чи «здатися» найлютішому ворогу Москалю?

Експерти побачили у вчорашній сесії обласної ради ряд знакових моментів у новій розстановці сил політичних гравців.

 

Вівторкова сесія обласної ради показала ряд знакових моментів у новій розстановці сил політичних гравців. Ці моменти очевидні, однак контрольовані Балогою ЗМІ «не звернули на них уваги». Так, реєстрація депутатів продемонструвала, що від «ЄЦ» відсторонилися не тільки «Відродження» і «Опозиційний блок» (не кажучи вже про «Солідарність»). Навіть без цих трьох політичних сил «ЄЦ», «КМКС» та «Батьківщина» разом нараховують 34 депутати. Однак при реєстрації картки для голосування підняв усього 21 депутат із 64, пишуть Закарпатські новини.

Крім «Солідарності», «Відродження» та «Опоблоку» не зареєструвалася також депутатська група «КМКС» у повному складі, частина «Батьківщини» і один депутат із «ЄЦу»! А це значить, що умовної більшості навіть у 32 голоси (саме стільки депутатів проголосували за висуванця від «ЄЦ» і «Батьківщини» Кеменяша на першій сесії минулого четверга) у Балоги вже немає.

Угорці відмежувалися від «ЄЦ» після понеділкової зустрічі з Москалем. Наступний крок – це їхній перехід у більшість із «Солідарністю». А група «Батьківщини» «посипалася» ще раніше, адже на першій сесії обрання Кеменяша головою облради провалили не угорці і не «ЄЦ», а саме його однопартійці, один із яких проголосував проти, а інший утримався.

Після сесії Балога зрозумів, що просунути свою людину на голову облради йому вже не вдасться. Залишаються два варіанти поведінки – програти облраду повністю або фактично здатися своєму найлютішому ворогу Москалю – запропонувати голоси «ЄЦ» для обрання кандидатури БПП в обмін на якісь поступки.

Який варіант обрати, Балога ще не визначився. На це вказує той дивний факт, що у вівторок, через кілька годин після сесії, «ЄЦ» видав дві заяви, які суперечать одна одній. Лідер партії В.Балога у своєму «Фейсбуці» написав пост під назвою «Заради грошей і схем чинна влада Закарпаття готова об’єднуватися з людьми Януковича або продатися Путіну». Де написав, що «обласна влада очолює корупцію, бандитизм, вирубку лісу, партія Президента програла вибори в обласну раду, але щоб зберегти владу, об’єднується з «Опозиційним блоком» і екс-регіоналами з «Відродження» (при цьому Балога «забув» згадати угорців, які пішли від «ЄЦ»).

У той же час закарпатська обласна організація «ЄЦу» поширила заяву, у якій пише буквально таке: «Єдиний центр» відкритий до залучення в переговорний процес Блоку Петра Порошенка «Солідарність» з метою сформувати потужну коаліцію, яка буде працювати на розвиток області». Називати своїх політичних опонентів корупціонерами й бандитами і в той же час напрошуватися до них у «потужну коаліцію на благо області»  – це ознака або паніки, або явних психічних розладів.

Прикормлені Балогою ЗМІ та псевдополітологи услід за своїм босом намагаються подати майбутню більшість без «ЄЦу», як «ширку» влади з екс-регіоналами. При цьому «забувають» кілька дуже принципових речей. Перша – після місцевих виборів у 2006-го Балога сам створив «ширку» в обласній раді з «Партією регіонів», щоб зробити головою свого висуванця Кічковського. Друга – після виборів 2010-го він зробив таку ж «ширку» з «регіоналами», щоб зробити головою свого рідного брата Івана Балогу. Третя – В.Балога особисто агітував за Януковича на президентських виборах 2010-го, а далі пішов до нього на службу – став міністром МНС в уряді Азарова. За що й потрапив під люстрацію. Тому більшого «екс-регіонала» й спеціаліста по «ширках», як Балога, на Закарпатті немає й бути не може.

 

25 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів