Факт смерті у Свалявській лікарні вагітної жінки розслідує прокуратура

Наразі розпочато кримінальне провадження.

 

Прокуратурою Свалявського району за фактом смерті вагітної жінки розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником).

Як повідомив прокурор Свалявського району Віталій Свистак, 32 – річна вагітна жінка протягом доби перебувала у Свалявській ЦРЛ, проте через можливе неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками лікарні жінка та її ненароджена дитинка померли.

Наразі триває досудове розслідування, повідомили у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Як уже повідомляв Uzhgorod.net.ua,  32-річна Мар’яна Мурашко з села Березники Свалявського району померла на лікарському столі 20 листопада. Сусідка і хрещена матір сина покійної Марина Грабар розповіла, що Мар’яна Мурашко поступила  у гінекологічне відділення з сильними болями у животі у частим блюванням 19 листопада близько 13-ої години. Черговий лікар оглянув хвору і сказав, що пологів не буде, після чого призначив якісь обезболюючі уколи і все. Хворій ніхто навіть не зробив УЗД, щоб дізнатися причину болю. Потім на зміну прийшла інша лікарка, але вона теж нічого не робила, щоб врятувати вагітну. Жінка благала, щоб їй допомогли, бо болі були жахливі. Коли жінка була вже в дуже тяжкому стані лікарі почали щось робити.  Вагітну перевезли у реанімаційне відділення, але вона померла на операційному столі

- Через халатність лікарів залишився напівсиротою 9-річний хлопчик, - додала хрещена.

 

25 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів