Москаль все пригадав мукачівському «товаришу»

Голова Закарпатської ОДА виступив із заявою.

 

Звернення Геннадія Москаля з приводу ситуації, що склалася довкола виборів голови Іршавської районної ради оприлюднила прес-служба ОДА.

Після місцевих виборів в окремих радах на місцях складається нетипова конфігурація, яка може мати вкрай негативні наслідки для області загалом. Сімейна партія «Єдиний центр», стрімко втрачаючи позиції, з усіх сил намагається утриматися при владі хоча би на рівні окремих райрад. І використовує для цього партію «Батьківщина». 

Нагадаю коротко передісторію стосунків закарпатської «Батьківщини» та В.Балоги, котрий залежно від кон’юнктури постійно міняв партійність (був у СДПУ(о), «Нашій Україні», «ЄЦі», підтримував «Партію регіонів» і клявся у вірності всім Президентам, а потім зраджував їх).

Після місцевих виборів 2006 року Балога єдиний в Україні створив у обласній раді не помаранчеву коаліцію, а ввійшов у більшість із «Партією регіонів», щоб вибрати головою ради свого ставленика М. Кічковського. Фракція «Батьківщини» при цьому була розірвана на дві частини, одна з яких залишилася в опозиції, а інша пішла на службу до Балоги. 

Після місцевих виборів 2010 року ситуація повторилася – «ЄЦ» знову створив більшість із «Партією регіонів», щоб поставити головою облради рідного брата В. Балоги І. Балогу. Закарпатська «ширка» стала унікальною в Україні – подібної більшості не було в жодній із обласних рад країни. 

Нагадаю також, що в 2006 – 2009 роках, будучи на посаді голови Адміністрації Президента періоду В. Ющенка, В. Балога з усіх сил поливав брудом тодішнього прем’єр-міністра Ю.Тимошенко й організував збір компромату на неї силовими структурами. Під час президентської кампанії 2010 року «ЄЦ» робив усе для перемоги Януковича. В. Балога разом із братом В. Петьовкою особисто закликали закарпатців голосувати за Януковича, при цьому В. Балога направив виборцям сотні тисяч звернень, у яких вказував, що «кожен голос на виборах за Тимошенко – це голос за повернення на Закарпаття Медведчука і його людей». 

Після перемоги Януковича, у грудні 2010 року силовики порушили проти Ю. Тимошенко кримінальну справу, а в серпні 2011-го заарештували її. Підставою для кримінального переслідування лідерки «Батьківщини» стали матеріали, зібрані за вказівкою В. Балоги в 2006 – 2009 роках.

 А що ж робив сам В. Балога після перемоги Януковича? У листопаді 2010-го пішов до нього на службу й став міністром МНС в уряді Азарова. І будучи членом Кабміну, жодного разу не засудив арешт Ю. Тимошенко. Після втечі Януковича Балога потрапив під люстрацію, хоча й намагався вдавати з себе «борця за демократію», навіть встановив на Київському Майдані закарпатський намет. Який демонтував у кінці грудня 2013-го, за кілька тижнів до перемоги Революції Гідності, за особистим проханням Януковича. 

Уся діяльність Балоги як політика направлена на відстоювання вузьких сімейних інтересів, які прикриваються патріотичними гаслами. Теперішня його мета – будь-яким чином утриматися при владі на Закарпатті, щоб спровокувати тут ще одне джерело нестабільності й напруги, «скаламутити воду» й спробувати облаштувати окреме сімейне «графство».

Цього року Балога неодноразово літав у Росію, так і не пояснивши конкретно, з якою метою. За нашою інформацією, у Москві розроблений план «організувати» в Україні ще одну гарячу точку – на Закарпатті: створити тут за зразком так званих ЛНР та ДНР ще й ЗНР (умовно – Закарпатську народну республіку). Що підтверджують події 11 липня з Правим сектором, який фінансувався Балогою. 

Найдивніше те, що закарпатська обласна організація «Батьківщини» підтримує Балогу в його політичних авантюрах, хоча на загальноукраїнському рівні входить у коаліцію з президентськими силами. «Батьківщина чомусь забула, що представником «ЄЦу» в облраді є В. Паульо (кримінальне поганяло «Чалий»), котрий у 2004 році, за тиждень до другого туру президентських виборів, жорстоко побив у Сваляві студентів-агітаторів Ющенка. За що потім отримав судовий вирок. Це неприродний союз, який неможливо виправдати ні з політичної, ні тим більше з моральної точки зору. 

Я звертаюся до виборців, які голосували за «Батьківщину» як на Закарпатті, так і по всій Україні, з проханням не допустити на Закарпатті квазіутворення, яке обслуговуватиме інтереси клану Балог. А до Ю. Тимошенко – дати політичну оцінку діям «Батьківщини» в Іршавській райраді і направити туди спеціальну партійну комісію для вивчення ситуації на місці. 

Закликаю не допустити створення в Україні ще однієї гарячої точки й остаточно звільнити Закарпаття від клану, який заважає їй вільно розвиватися!

Фото:

В.Балога і В.Петьовка закликають закарпатців голосувати за Януковича напередодні другого туру президентських виборів у 2010 році.

 

25 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів