Бабусі з дідусями можуть отримувати виплати на онуків-переселенців

Юристи розповіли про отримання соціальних виплат на дітей-переселенців.

 

 Про це повідомляє видання "Закон і бізнес".

Нещодавно до Хмельницької громадську приймальню УГСПЛ звернулася літня жінка. Її внучці було відмовлено в призначенні та виплаті адресної допомоги, на яку вона має право за законом як внутрішньо переміщена особа. Оскільки питання отримання адресної допомоги на дітей-пересіленцев сьогодні вельми актуальне, юристи розповіли, хто і в якому порядку має право отримувати цю допомогу.

Отже, грошові кошти, щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, від імені дитини мають право отримувати законні представники - батько, мати, а також бабуся чи дідусь на підставі довіреності.

Згідно з нормами Сімейного кодексу України, бабуся і дідусь мають право на самозахист внуків і мають право звернутися за захистом прав та інтересів малолітніх онуків. Ми проаналізували цілий ряд документів, зокрема норми Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», Цивільного та Сімейного кодексів і Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання (Постанова Кабінету Міністрів України № 505). І від імені бабусі дівчинки підготували відповідне письмове звернення на адресу Управління праці та соціального захисту населення відповідної міськради.

Якщо дитина отримала офіційний статус внутрішньо переміщених осіб і йому призначена грошова допомога, то бабусі чи дідуся для отримання такої допомоги потрібно довіреність.

 

26 листопада 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів