Семінар для військовослужбовців та учасників АТО з проблем зайнятості провели в Ужгороді (ФОТО)

В Ужгородському міському центрі зайнятості відбувся семінар для демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції на сході України.

 

У роботі семінару взяли участь представники Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору державної служби у справах учасників АТО.

Розпочав захід директор центру зайнятості Сергій Олексіюк. Він ознайомив присутніх зі станом ринку праці міста, послугами, які надає державна служба зайнятості, розповів про можливості професійного навчання, започаткування власної справи, участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, запропонував актуальні вакансії.

Фахівець Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анжела Бабкіна надала інформацію про державну підтримку учасників АТО, зокрема про трудові права, пенсії, грошові допомоги, гарантії соціального захисту та охорону здоров’я.

Начальник відділу у справах інвалідів та ветеранів війни Управління праці та соціального захисту Вікторія Пфайфер ознайомила учасників семінару з переліком пільг, передбачених для учасників бойових дій згідно ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни гарантії їх соціального захисту» зокрема психологічну реабілітацію, санаторне лікування, можливості навчання за рахунок Фонду соціального захисту. Особливо зацікавились учасники семінару можливістю здобуття водійських прав категорії В,С, Д.

Начальник сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Іван Балашов розповів про процедуру отримання посвідчення учасника АТО, порядок отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та будівництва, співпрацю з громадськими організаціями учасників АТО.

Військовослужбовці, які повертаються до мирного життя, потребують підтримки і, насамперед, у реалізації свого права робити те, що вміють, і отримувати за це гідну винагороду, тому присутні на семінарі намагались допомогти колишнім воїнам та щиро надавали поради стосовно вирішення нагальних проблем, повідомила начальник відділу активної підтримки безробітних Ужгородського міського центру зайнятості Катерина Фізер.

 

01 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів