Міні-ярмарок вакансій відбувся у центрі зайнятості міста над Латорицею (ФОТО)

На сьогоднішній день питання працевлаштування людей з особливими потребами набуло вагомого значення. Зайнятість є однією із сфер створення рівних можливостей для цієї категорії людей. Але досить часто непростим є процес їх адаптації до робочого місця.

 

Нещодавно на замовлення роботодавців: ТОВ «Старвуд Закарпаття»,  ПАТ «Флекстронікс сервіс УА», ПАТ Мукачівський завод «Точприлад», ТОВ «Кіара-Фешіон» та з метою сприяння до адаптації інвалідів на робочих місцях у Мукачівському районному центрі зайнятості відбувся міні-ярмарок вакансій.

Роботодавці пропонували працевлаштуватися на посади: «складальника приладів» та «прибиральника території».

У центрі зайнятості особам з обмеженими фізичними можливостями надається спектр різнопланових послуг з урахуванням медичних показань, вимог індивідуальних програм реабілітації, особистих нахилів, здібностей, інтересів та бажань. Крім цього, їх залучають до різнопланових інформаційно-довідкових та консультаційних заходів, які Описание: C:Documents and Settingsorguser4Рабочий стол4+PB283482.JPGпокликані ознайомити з перспективами зайнятості, додатковими гарантіями в працевлаштуванні, побудувати власну стратегію пошуку роботи тощо.

Під час заходу представники роботодавця ознайомили учасників із умовами праці, рівнем заробітної плати, вимогами до претендентів та відповіли на запитання, які цікавили безробітних.

У рамках заходу проведено засідання круглого столу на тему: «Сприяння зайнятості інвалідів» за участі представників влади, соціальних партнерів та роботодавців.

Учасники круглого столу обговорили ряд питань, які стосуються працевлаштування осіб із обмеженими можливостями. На думку соціальних партнерів дієвим результатом співпраці має стати нова якість захисту працівників та новий рівень взаємодії з роботодавцями, повідомляє начальник відділу взаємодії з роботодавцями Мукачівського районного центру зайнятості Вікторія Тарахонич.

Чимало є людей з інвалідністю, які за сприяння служби зайнятості отримали роботу та мають можливість матеріально забезпечити себе та свою родину. Тому допомогти людям з інвалідністю відновити працездатність, отримати бажану гідну роботу, відчути себе повноправними членами суспільства – є пріоритетними завданнями Мукачівського районного центру зайнятості.

 

01 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів