Хлопець із трьома судимостями за викрадення авто загримить на повну!

Нагадаємо, санкція ст.289 ч.2 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом групою осіб) передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

 

Раніше тричі судимий 23-річний житель м.Рахів викрав серед ночі автомобіль «Фольксваген» на словацьких номерах. Цю машину власниця дала йому в оренду, а він її розбив у ДТП…

35-річна жителька м.Рахів придбала в Словаччині за 2000 доларів автомобіль «Фольксваген Пассат». Машину жінка віддала в оренду 23-річному знайомому.

Сам молодик  - доволі «колоритна» особа. За свої молоді роки він уже тричі встиг побувати на лаві підсудних і має судимості за крадіжки, наркотики та переправку нелегалів. Останній раз хлопець отримав 5 років умовно.

Жінка чи то не знала про багате кримінальне минуле людини, котрій віддала свою машину, чи понадіялася, що все буде добре. Та сталося інакше. У травні згаданий хлопець скоїв на орендованому «Фольксвагені» ДТП, в якій травмувалися люди. За даним фактом міліція порушила кримінальну справу, а машину затримали на штрафмайданчик.

Нещодавно в Рахівське відділення поліції прийшла сама власниця й під розписку забрала своє авто. Та оскільки машина не заводилася, жінка залишила її на території, прилеглій до райвідділу. Це місце не охороняється. Машина простояла там кілька днів і загадково зникла…

Виявивши пропажу машини, власниця знову прийшла в поліцію. Розшуком «Фольксвагена» зайнялись правоохоронці й невдовзі з′ясували, що машину заявниці викрав згаданий молодик із трьома судимостями…

Серед ночі зловмисник приїхав з двома приятелями (останнім сказав, що це його машина) на місце стоянки «Фольксвагена». Утрьох вони виштовхали машину на вулицю, а далі потягнули на причепі іншим автомобілем.

Звісно, повертати машину законній власниці юнак і не думав, інакше прийшов би з нею. Хоча сам колишній зек тепер каже, що хотів машину відремонтувати й викупити від власниці… Найімовірніше, він просто хотів продати чужу іномарку на запчастини.

Як повідомив начальник Рахівського відділення поліції Михайло Палкуш, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.289 ч.2 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом групою осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

На даний час вирішується питання про обрання фігуранту справи запобіжного заходу.

Слідство триває. Машину знову поміщено на спецмайданчик поліції, повідомили у відділі комунікації ГУНП в Закарпатській області.

 

01 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів