У закарпатському селі, пронизаному вугільними шахтами, провалюється земля (ВІДЕО)

Загалом в Ільниці вже утворилося більше десяти таких проваль.

 

На Закарпатті, в селі Ільниця після нещодавнього паводку на подвір’ї місцевої родини утворилася прірва. Після кожної зливи кількість таких проваль у селі збільшується. Населений пункт розташований над закинутими вугільними шахтами, які поступово руйнуються. Відтак селяни б’ють на сполох через можливу екологічну катастрофу.

Село Ільниця пронизане підземними шахтами, де колись видобували вугілля. Тому сьогодні на цій території від найменшого підземного поштовху або ж від невеликого паводку на подвір’ях селян утворюються провалля.

Загалом у селі вже утворилося більше десяти таких проваль. Натомість спрогнозувати, коли і де з’явиться наступна прірва – неможливо.

Фахівці кажуть, що у подібній ситуації можуть опинитися близько 300 будинків Ільниці. Оскільки жодна із 5-ти шахт уже не діє, то й відновлювати їхні укріплення нікому.

«Остання шахта закрита у 2000 році. Тоді ніхто не звертав увагу на те, що розробка шахт проводиться на глибині 35-40 метрів під житловими будинками. Через це тепер, коли йдуть інтенсивні дощі, з’являються такі провалля», – зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту Іршавської РДА Юрій Химинець.

На ліквідацію провалля у сільському подвір’ї з районного бюджету виділять 10 тисяч гривень. Його засиплють камінням і ґрунтом. Зробити це треба якомога швидше, бо порожнина може втягти у себе землю з пагорба, біля якого стоїть приватний будинок.

 

 

16 грудня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів