Головна красуня Срібної Землі сягає у висоту близько двадцяти метрів! (ВІДЕО)

І хоч одягнена в іграшки з попереднього сезону, має і обновки – майже 800-метрове намисто гірлянд.

 

Головна ялинка міста – задоволення не з дешевих. У різних регіонах України за саме деревце, встановлення, ілюмінацію та прикраси витрачають від ста п’ятдесяти до двохсот тисяч гривень. Та й у кожному місті ялинка має свої особливості. Наприклад, у Тернополі вона патріотично синьо-жовта, а в Івано-Франківську – стримано європейська.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

Особливістю цьогорічної головної ялинки Рівного є те, що заввишки вона аж двадцять пʼять метрів, а це на метр більше навіть від київського деревця. Привезли красуню із Костопільського держліскоспу. Вартість самого дерева – близько чотирьох тисяч гривень, а разом із транспортуванням, встановленням та прикрашанням ялинки новорічна красуня обійшлася міському бюджету в 153 тисячі гривень.

«Коли ми її тільки везли, ялинка мала аж двадцять сім метрів. Незважаючи на те, що є технічні можливості, які дозволяють встановлювати такі ялинки, ми її все ж обрізали. Це дерево виростало у хороших умовах, йому, приблизно, сімдесят років», – розповіла керівник рівненського КП «Трест зеленого господарства» Ірина Савчук.

А тим часом тернополяни уже пʼятий рік поспіль встановили штучну девʼятнадцятиметрову зелену красуню. Цього року вона особлива – прикрашена у патріотичних кольорах. На нову ілюмінацію міська рада витратила майже 200 тисяч гривень, тридцять пʼять із них коштує зірка на верхівці дерева.

«Те, що вона жовто-блакитна, насправді патріотично. Окрім того, ми хотіли відрізнитися від традиційного прикрашання, такого, як в загальному по Україні», – зізнався заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради Владислав Стемковський.

А от у Івано-Франківську ялинку прикрасили в європейському стилі. Дизайнера для цього не запрошували, адже її образ створювали комунальні служби. Удень головними прикрасами стали срібні грона винограду, а ввечері – стримана ілюмінація. Центральні вулиці столиці Прикарпаття теж прикрасили святковими вогнями. Все це обійшлося місту у 140 тисяч гривень.

Іванофранківці по-різному оцінили новорічні шати своєї ялинки. Хтось її простотою захоплюється, а комусь прикрас замало.

«Такий дизайн ми десь підгледіли у європейських містах, зробили акцент на ілюмінацію, та хотіли, щоб вдень вона виглядала більш стримано. Є певні дискусії, тому що для наших людей, чим більше всього кольорового, тим гарніше. А коли вона виглядає стримано, то заявляють, що «мало іграшок причепили», – розповів начальник місцевого департаменту ЖКГ Михайло Смушак.

У Луцьку ж зробили акцент на економії. Уже девʼять років тут не встановлюють святкове дерево, натомість прикрашають пишні ялини, що ростуть на Театральному майдані. Оздобили деревця новими декоративними іграшками – їх близько трьох сотень. Також на площі замість традиційних новорічних героїв лучан і гостей міста тішитимуть нові персонажі дитячих казок і оновлене містечко із деревʼяним каркасом та святковими банерами. Цього разу краса буде ще більш ощадливою, адже споживання енергії зменшиться.

Загалом, на святкові прикраси місто витратило майже 150 тисяч гривень, а на оновлення дерев’яного містечка – іще пʼятдесят тисяч.

А Закарпаття традиційно має дві головні ялинки – від обласної ради та центральну міську. Обласну красуню привезли з рахівського села Ясіня. Горянка сягає близько двадцяти метрів. І хоч одягнена в іграшки з попереднього сезону, має і обновки – майже 800-метрове намисто гірлянд. Біля новорічного дерева вже встановили святкову сцену і до кінця зими проводитимуть різні концерти.

Міську ж красуню ужгородцям подарував підприємець, Дерево росло на території одного із заводів. Висота ялинки – чотирнадцять метрів, і всі прикраси на ній нові.

«Вона буде мати фонову музику, плюс біля ялинки стоятиме сцена, на якій періодично щодня будуть відбуватися невеличкі виступи», – зазначив начальник відділу господарського забезпечення апарату Закарпатської ОДА Андрій Мишанич.

 

02 січня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів